18
mrt
0

Niet alleen je intelligentie telt, maar ook de fitheid van je brein!

Geplaatst door op in Wetenschap

Jarenlang leefden we in de veronderstelling dat intelligentie vaststaat en dat daar niets aan te ontwikkelen valt. Dat is slechts deels waar: de verstandelijke vermogens zijn voor een deel erfelijk bepaald, maar voor een ander deel afhankelijk van tal van beïnvloedbare omgevingsfactoren (zoals voeding, opvoeding, scholing en vrienden).

Doorgaan met lezen
Getagged in: Conditionering Vitaliteit
Hits: 4329
08
mei
0

Draag bij aan onderzoek naar Vitaliteit & Leiderschap!

Geplaatst door op in Wetenschap

Higher & Company werkt samen met Universiteit Utrecht aan een onderzoek naar Vitaliteit en Leiderschap in het kader van Leiderschapsontwikkeling. Voor het ontwikkelen van meer inzicht en kennis met betrekking tot dit thema, vragen wij mensen die ooit hebben deelgenomen aan een leiderschapsontwikkelingstraject een bijdrage te leveren door het invullen van een vragenlijst. Dit neemt circa 5 minuten in beslag.

Doorgaan met lezen
Hits: 6305
19
mei
0

Onderzoek ‘Gezond werken in de Zorg’ van start

Geplaatst door op in Wetenschap

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Stichting IZZ starten op 19 mei 2014 het wetenschappelijk onderzoek 'Gezond werken in de Zorg' naar fysieke en psychosociale arbeidsbelasting in de zorg. Het onderzoek maakt deel uit van een promotie onderzoek naar verschillen in zorggebruik in de zorgsector.

Doorgaan met lezen
Getagged in: ARBO Vitaliteit
Hits: 4255
02
apr
0

HRM, Employee Well-being and Organizational Performance: A Balanced Perspective

Geplaatst door op in Wetenschap

De relatie tussen HRM en het presteren van organisaties is een belangrijk onderwerp binnen HRM onderzoek. Onderzoekers concluderen dat HRM een grote invloed heeft op het presteren van organisaties, en daarmee dat HRM een belangrijke managementtaak vormt. Theorie en empirisch onderzoek zijn hierbij voornamelijk gericht op de antecedenten en consequenties van HRM op organisatieniveau (SHRM onderzoek).

Doorgaan met lezen
Hits: 5613
28
mrt
0

Age and psychological contract breach in relation to work outcomes

Geplaatst door op in Wetenschap

De beroepsbevolking in Nederland, maar ook in andere westerse landen, vergrijst in een rap tempo. Terwijl er minder kinderen geboren worden, leven mensen langer en gezonder. Bovendien nadert de Babyboomgeneratie de pensioenleeftijd. Daardoor zal de arbeidspopulatie in de komende jaren sterk veranderen; een groter aandeel van de werkenden op de arbeidsmarkt zal ouder zijn en zullen oudere werknemers een belangrijke rol spelen op de arbeidsmarkt. Organisaties hebben echter moeite met het vasthouden en motiveren van oudere werknemers.

Doorgaan met lezen
Hits: 7141
25
feb
0

Management by Vitality

Geplaatst door op in Wetenschap

De redenering dat een gezonde en tevreden werknemer ook een productieve werknemer is klinkt niemand onlogisch in de oren. Werknemers die ontevreden zijn in hun werk en regelmatig gezondheidsklachten hebben zullen minder gemotiveerd en in staat zijn om een optimale en productieve inspanning te leveren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leiderschap Vitaliteit
Hits: 4738
10
dec
0

Goed werkgeverschap in crisistijd

Geplaatst door op in Wetenschap

Goed werkgeverschap in crisistijd. Hoogleraar Strategisch Human Resource Paul Boselie ( USBO, Universiteit Utrecht ) Sprak tijdens de Beste Werkgevers Awards 2012 van Effectory en VNU Vacature Media over goed werkgeverschap in crisistijd

Doorgaan met lezen
Getagged in: Goed werkgeverschap
Hits: 6119