19
sept

Webinar 'Impact eigenrisicodragerschap 2017'

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2770
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De overheid ziet het terugdringen van verzuim als de verantwoordelijkheid van de werkgever. Als goed werkgever betaal je het loon door en regel je professionele re-integratie. Dat kan via het UWV of  je doet dit zelf, als eigenrisicodrager. Je kunt eigenrisicodrager zijn voor al je werknemers in de ziektewet en voor vaste werknemers in de Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten, ook wel WGA genoemd. ArboNed zet met dit webinar de te maken keuzes en mogelijkheden op een rij.

Vanaf 1 januari 2017 verandert de WGA. Nu ben je als werkgever alleen verantwoordelijk voor vaste werknemers in de WGA. Maar straks ook voor je tijdelijke werknemers die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn. En je bent dus ook voor deze groep tot 12 jaar verantwoordelijk. Financieel én je moet voor professionele re-integratie zorgen. Welke keuze je ook maakt met je (verzekerings)adviseur – wel of geen eigenrisicodrager  ArboNed biedt werkgevers volledige ondersteuning vanaf het eerste tot maximaal het twaalfde ziektejaar. 

 

beeld: pixabay

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32