03
juni

Financiële privé problemen belemmeren de inzetbaarheid werknemer

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3909
  • 0 reactie
  • Afdrukken

"Vier op de vijf organisaties worden momenteel geconfronteerd met werknemers die hun financiële zaken privé niet op orde hebben. Financiële zorgen hebben niet alleen invloed op de inzetbaarheid van de werknemer maar kosten ook veel bedrijfscapaciteit. Kostbare HR-capaciteit wordt dan ingezet voor het uitkeren van voorschotten, het vervroegd uitkeren van vakantiegeld en het uitvoeren van loonbeslag en gesprekken met betrokken externe instanties.

Verminderde inzetbaarheid door schulden

Indirect leidt het niet op orde hebben van de financiële huishouding tot een verminderde inzetbaarheid. Werknemers zijn met hun gedachten niet bij het werk en leiden aan stress. Voorts zijn zij een risico als het gaat om diefstal en fraude. Een werknemer met schulden is vaak fysieke wel aanwezig maar met zijn gedachten ergens anders! De indruk is dat deze problematiek alleen maar toeneemt.

Ontvang gratis input voor preventiebeleid

Om bedrijven te helpen bij het opzetten van preventiebeleid is een test ontwikkeld. Met deze analyse test je het huidige beleid en krijg je oplossingen aangedragen om een preventiebeleid op te zetten. Deze gratis test is ontwikkeld om of zowel de werkgever als de werknemer voordeel hebben bij een gezonde financiële huishouding in de privesfeer. En of dit gestimuleerd kan worden door bijvoorbeeld trainingen en de inzet van een "digitaal huishoudboekje".

button 

Informatie over het project

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Inzetbaarheid

Reacties