18
apr

Maak werk van je talent - deel 3: 10 tips voor een succesvolle aanpak

Geplaatst door op in Artikelen
 • Fontgrootte: Groter Kleiner
 • Hits: 1979
 • 0 reactie
 • Afdrukken

In aanloop naar HRinspiratie schrijft Huib Broekhuis van VDS een aantal blogs over duurzame inzetbaarheid. Vandaag deel 3: 10 tips voor een succesvolle aanpak.

Lees hier Maak Werk van je talent - deel 1: Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk? en Maak werk van je talent - deel 2: betekenis duurzame inzetbaarheid voor het individu

Benieuwd naar de betekenis van duurzame inzetbaarheid voor organisaties, de samenleving en hoe je het in de praktijk inzet? Download dan de whitepaper

Hot item

De conclusie van een recent onderzoek uitgevoerd door Cap Gemini liegt er niet om: 'Gezondere werknemers leveren het bedrijfsleven 2,6 miljard euro per jaar op.' Zoals in eerdere artikelen vermeld, hebben verschillende ontwikkelingen eraan bijgedragen dat Duurzame inzetbaarheid een 'hot item' is. Er wordt meer regie, eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap gevraagd van medewerkers. Het gaat ook om dromen en een visie op de toekomst van werkgever en werknemer.

Tien tips

In dit artikel geef ik tien tips waarmee organisaties hun voordeel kunnen doen, in lijn dus met onze ambitie ‘engaged people, great companies, better world’.

 1. Creëer en deel een visie.
 2. Ontwikkel leiders in lijn met de visie.
 3. Versterk het persoonlijk leiderschap.
 4. Maak duidelijk dat er sprake is van gedeelde verantwoordelijkheid.
 5. Maak de business case in taal l.
 6. Noem het anders.
 7. Begin klein.
 8. Wees oprecht en transparant. 
 9. Maatwerk, maarwerk, maatwerk.
 10. Houd rekening met cultuur en context van de organisatie.

 

Banner Whitepaper VDS

Meer weten over dit onderwerp? Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar voor HRinspiratie, vanmiddag in Groenekan. 

 

HRinspiratie: De Vitale Organisatie l 18 april 2016

Datum: 18 april

Locatie: VDS, Groenekan

Tijden: 12:00 – 17:00 uur

Kosten: € 199

Meer informatie en inschrijven

Beeld: Pixabay 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Inzetbaarheid Vitaliteit

Huib Broekhuis is CEO van VDS Training Consultants en auteur van het boek Beyond MBA. In zijn loopbaan en leven heeft Huib steeds meer de weg gevonden naar meer balans tussen purpose en profit. Een weg die ervoor zorgt dat mensen en bedrijven zich meer en meer gaan richten op wat echt belangrijk is, waar ze gelukkig van worden, waar waarde wordt toegevoegd, waar ze energie van krijgen en waar ze werkelijk voor staan. Hij gelooft dat de oplossing altijd begint bij het ontwikkelen en tonen van persoonlijk leiderschap. Huib vervult al 20 jaar een rol in de ontwikkeling van leiderschap bij tientallen grote organisaties in Nederland en het buitenland. Daarnaast is hij als spreker en inspirator (inter-)nationaal actief.


linkedin hover 32 twitter hover 32