05
mrt

Drie manieren om je sportbezwaren te tackelen

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 18437
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Dat we steeds minder bewegen is een moeilijk te ontkennen feit. Met slogans als ‘zitten is het nieuwe roken’ zijn de gevolgen van te weinig inspanning voor de samenleving wel duidelijk. Helaas maakt het nog steeds te weinig indruk. De initiatieven om met zijn allen meer te bewegen schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar is het niet slimmer om te beginnen bij de bron en je af te vragen waaróm we eigenlijk zo weinig sporten?

Iemand die voldoende lichaamsbeweging krijgt, leeft gezonder. Diegene is minder vaak ziek, productiever, tevredener en meer gemotiveerd. Mentaal en fysiek gezond zijn is dus zeker iets om serieus te nemen, ook op de werkvloer. Maar in de praktijk blijkt de weg naar de sportschool er nog altijd eentje met vele obstakels. Wat houdt ons nou eigenlijk tegen? Gympass, aanbieder van zakelijke sport- en welzijnoplossingen, deed onderzoek naar de redenen van Nederlanders om niet te sporten.

Lees verder

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties