04
okt

Benieuwd hoe het voelt om moeiteloos stress los te laten?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2171
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Om maar met de deur in huis te vallen: de echte oorzaak van negatieve stress is voor mensen vaak lastig te ontdekken. De triggers zijn meestal nog wel te herkennen, maar hoe komt het dat je langdurig negatieve stress ervaart? En wat kun je daaraan doen? Voor veel mensen is dit helaas een black box, terwijl er wel degelijk kennis over is die je verder kan helpen.

In survivalstand

Het algemene kenmerk van mensen met een stresspatroon is uitputting. Je energie raakt op. Je lichaam zit in een survivalstand, waardoor je niet meer bijtankt. Als je hier niet op bijstuurt, loop je het risico uit de bocht te vliegen. Wat je ook doet met rust, voeding, supplementen en dergelijke, het is dweilen met de kraan open. Om bij te tanken kan het op korte termijn zinvol zijn om je trigger(s) te omzeilen, maar waar het eigenlijk om gaat, is het oplossen van de oorzaak van je stress.

Lees verder

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties