25
juli
0

‘Laten we het plannen in de randen van de dag’

Geplaatst door op in Opinie

Sinds vorig jaar hoor ik steeds vaker de opmerking: ‘Laten we dat plannen in de randen van de dag’.  De afspraken waarbij ik deze opmerking hoorde, gingen in vrijwel alle gevallen over kernzaken: over het verwoorden van een nieuwe visie in een traditioneel behoorlijk vastgeroest vakgebied, over het doorzetten van iemands eigen persoonlijke ontwikkelpad, en over de opzet van een nieuw boek. 

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur
Hits: 2025
15
dec
0

Talent brengt performance en innovatie

Geplaatst door op in Opinie

Talentmanagement is nog steeds een hot topic op de HR agenda. Hoe vind, bind en boei je het juiste talent aan je organisatie? Begin met het in kaart brengen van de behoeftes van deze medewerkers en sluit hierbij aan.

Doorgaan met lezen
Hits: 3284
25
okt
0

'Je kiest vaak iemand die op je lijkt. Je selecteert jezelf, daar voel je je prettig bij'

Geplaatst door op in Opinie

Gezocht: M/V, oud of jong, elke willekeurige nationaliteit, einzelganger of teamplayer. Diversiteit op de werkvloer. Organisaties zien het belang ervan in maar in de praktijk wordt er nog weinig actie ondernomen om het daadwerkelijk te realiseren. En dat terwijl het toch zonde is als bedrijven niet gebruikmaken van ál het talent dat in Nederland rondloopt. Bovendien geeft een gevarieerde groep werknemers meer inzicht in eigen afzetmarkt. Met een divers personeelsbestand kun je dus ook een bredere doelgroep bedienen. Sabine Brouwer, C&B specialist Ahold, Maaike Kuijpers, HR ZZP-er, Ineke Hofstee, HR Interim Professional bij Rvdb gaan met elkaar in gesprek.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Cultuur Diversiteit
Hits: 3872
19
sept
0

Investeren in talent! Elke organisatie roept het, maar welke doet het?

Geplaatst door op in Opinie

In de praktijk blijkt het treurig gesteld met het ontwikkelen en investeren in talent, oftewel talent management. Zo bleek uit een grootschalig onderzoek van consultancy bureau Mercer. Veel werknemers zijn niet onder de indruk van de inspanningen die hun organisatie op het gebied van ontwikkeling levert. HRzone sprak met drie professionals. Hoe moeten organisaties volgens hun talent dan wél managen en ontwikkelen?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Talentmanagement
Hits: 4117
01
juni
0

Mijn chef's table

Geplaatst door op in Opinie

Ik raakte geïnspireerd door een aflevering van Chef’s Table met topchef en eigenaresse van restaurant n/naka Niki Nakayama in de hoofdrol.

Doorgaan met lezen
Hits: 4028
25
mei
0

Waar komen de pioniers vandaan?

Geplaatst door op in Opinie

In het kader van een interview over teamdynamica sprak ik met voetbaltrainer Foppe de Haan over zijn ervaringen op het gebied van talentmanagement. De Haan legde de vraag op tafel hoe het toch mogelijk is dat we, in een land dat de beste voetbalopleidingen ter wereld heeft, niet af en toe ook eens een Messi afleveren. Is opleiden misschien niet de juiste route?

Doorgaan met lezen
Hits: 2960
17
sept
0

Talentmanagement is voor alle generaties

Geplaatst door op in Opinie

Generatie Y, waar ik met mijn bouwjaar van 1988 onderdeel van ben, staat flink in de belangstelling: Wij worden de hemel ingeschreven, bezitten alle kwaliteiten om deze wereld een betere wereld te maken, HR-afdelingen schreeuwen om ‘the war for talent’ en stemmen het hele talentmanagement af op ons en onze wensen en meer van dat soort nonsens. Er is een opeenhoping van tegenstrijdigheden in de argumentatie die erg schadelijk is; en de gehele toon is er eentje van tegen elkaar afzetten in plaats van de oplossing vinden. We gaan in op twee vragen en we hopen de discussie een stap verder te brengen en richting een oplossing te denken in plaats van de kloof te vergroten.

Doorgaan met lezen
Hits: 4854
23
juli
0

HRsummerschool 2015 dag 2: ‘We moeten verbinding zoeken met marketing en e-HRM!’

Geplaatst door op in Opinie

De tweede dag van de HRsummerschool is aangebroken en dit betekent opnieuw een mooi programma voor de deelnemers. Het ochtendprogramma met sessies over de toekomst van werk(organisaties), talentmanagement en e-HRM zit erop en tijdens een ontspannen lunch vroegen wij een aantal deelnemers naar de ervaringen tot nu toe. Een verslag.

Doorgaan met lezen
Hits: 3329
24
dec
0

Vier generaties op de werkvloer: last of kans?

Geplaatst door op in Opinie

Het CBS stelde onlangs dat werknemers over het algemeen positiever zijn over generatiegenoten dan over collega’s uit andere leeftijdsgroepen. Dat is lastig, zeker omdat er tegenwoordig vier generaties op de werkvloer rondlopen. Gaan de ervaren zestigplussers nog wel samen met de enthousiaste millennials? En hoe zit het met de groepen daar tussenin?

Doorgaan met lezen
Hits: 9814
30
sept
0

10 manieren om potentieel beter te ontwikkelen

Geplaatst door op in Opinie

Er zijn veel mensen in organisaties van wie het potentieel niet volledig wordt benut. Organisaties worden veel productiever en mensen een stuk gelukkiger wanneer we een manier vinden om het potentieel te benutten. Tien manieren om potentieel beter te ontwikkelen.

Doorgaan met lezen
Hits: 4062