10
nov

HRtalent of the Year Halve Finale: De Serious Game

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5982
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten (Plato)We besteedden eerder al aandacht aan de HRtalent of the Year verkiezing die in volle gang is. Vandaag lichten we een nieuw element uit voor de talenten van dit jaar: deelname aan een serious game.

Wie speelt er op zijn tijd geen spelletje voor de gezelligheid met vrienden of om de tijd te verdrijven met vermaak? Monopoly, Kolonisten van Catan, een Sudoku oplossen, een potje kaarten of een Pokémon vangen. We spelen spellen omdat het leuk is. De combinatie leuk en leren horen we in de zakelijke wereld alleen nauwelijks. Daar moet wat aan gebeuren, vind je niet? Wij zetten voor de HR Talent of the Year daarom een serious game in van Rvdb: een speelse oplossing met een serieus resultaat.

Relodi

Samen met de andere halve finalisten ga je de game spelen. Gedurende de dag ben je onderdeel van het fictieve bedrijf ‘Relodi’ en ga je aan de slag met een organisatie vraagstuk. Je wordt door vier mt-leden (acteurs) geprikkeld tot experimenteren, creatief en strategisch denken, het oplossen van problemen, overtuigen, beïnvloeden en impact hebben. Overzie jij het politieke spel? De game is realistisch. Je kunt morgen in eenzelfde situatie terechtkomen op je werk. De kloof tussen theorie en praktijk is in één keer heel klein. Durf jij het aan leuk en leren te combineren?

Benieuwd naar de finalisten?

Op 17 november vindt de halve finale voor alle talenten plaats. Benieuwd wie dat zijn? Je kunt hier de deelnemers bekijken (en natuurlijk meteen op je favoriet stemmen!)

Op basis van de Serious Game worden de finalisten bepaald voor de spannende finale in januari. De hele dag zal de vakjury ze goed in de gaten houden. Wie komt er met creatieve oplossingen? Wie heeft het gevoel al snel in de vingers?

Wil jij bij de spannende finale aanwezig zijn? Dat kan! Deelname is namelijk gratis! Bovendien ben je er niet alleen om de winnaars aan te moedigen, maar ook om te leren van inspirerende HR-directeuren tijdens de College Tour. Zien we je daar?

 

De serious game is onderdeel van het development program van Rvdb.

beeld: pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties