23
jan

Waarom de koppeling van technologie en HR grote voordelen biedt

Geplaatst door op in HR Summits
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2944
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De Digitale Transformatie is in volle gang. Toch zijn er veel vraagstukken omtrent technologie, nieuwe systemen en processen waar HR vooralsnog mee rondloopt. En dat is nu juist niet meer nodig. Want de oplossingen voor veel van deze vragen zijn al lang voorhanden. Maar welke oplossingen zijn dit dan? Je leest er alles over in deze whitepaper.

Als HR niet oppast, voldoen de oplossingen die worden geboden vanuit het werkveld op zeer korte termijn niet meer aan de verwachtingen van de medewerkers. Terwijl die oplossingen er wel degelijk zijn. We weten tenslotte dat innovaties elkaar in razend tempo opvolgen en dat de impact op mensen, hoe ze samenwerken en zich organiseren merk- en voelbaar is. HR is bij uitstek een branche om ontwikkelingen als blockchain, IoT (Internet of Things), kunstmatige of artificiële intelligentie en big data te interpreteren, te ‘zeven’, te analyseren en toe te passen. Traditionele HR-processen en de gebruikte technologieën beginnen aan alle kanten te wringen en passen niet meer in het huidige, digitale tijdperk. Ook veranderen de verwachtingen die medewerkers en leidinggevenden van HR hebben. De inzet van HRtech is niet meer weg te denken en dient dan ook te worden omarmd.

In de komende jaren is ook in HR eigenlijk niets meer hetzelfde. De hoogste tijd om in de HR-branche een technologieslag te gaan maken. Om een inventarisatie te maken waar HRtech op dit moment staat en te kijken waartoe het leidt, organiseerden It’sallaboutHR en HRcommunity op het hoofdkantoor van AFAS Software een summit met aan tafel een vijftal HR-specialisten.

Staan we aan de vooravond van een van de grootste technologische revoluties? Wat kan blockchain betekenen voor HR? Is big data relevant voor de sector of juist niet? Krijgen we straks een grotendeels gerobotiseerde organisatie? En hoe disruptief of juist welkom is technologie in HR? 

Deze whitepaper, voortkomend uit een summit georganiseerd door ItsallaboutHR en HRcommunity, gaat uitgebreid in op deze vraagstukken. 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Innovatie Technologie

Mygell Isselt is geen traditionele HR professional. Zijn loopbaan begon hij als Officier van de Mariniers, incl. een missie in Afghanistan. Daarna zat hij als Sales Manager en Consultant bij verschillende internationale bedrijven vooral aan de business kant van de organisatie. Hij is ervan overtuigd dat bij elke organisatie ongeacht de missie of uitdaging, mensen het echte verschil maken. Gemotiveerde medewerkers, goed leiderschap en met volle betrokkenheid en met energie als team samenwerken  is wat een organisatie uiteindelijk succesvol maakt. Daarom vindt hij People Management ontzettend belangrijk.


Na verschillende traditionele HR projecten, HR consultant en interim opdrachten, vroeg Mygell zich af, wat de werkelijke impact van zijn eigen werk en HR in het algemeen was. Hij verdiepte zich in evidence-based HR en HR Analytics. Zo ontstond zijn interesse in HR Data en HR Technologie. Innovatie en de Digitale Transformatie gaan impact hebben op onze wijze van werken, samenwerken, communiceren en organiseren. Dat zijn belangrijke HR thema’s.


Mygell is eigenaar van It’sallaboutHR (HR Analytics Software) en PeopleSens (innovatieve HR Apps voor Beoordelen en HR Surveys).


Voor direct contact: https://www.linkedin.com/in/mygell-isselt-8290725/

Reacties