11
mei

Recensie: HR & Social Media

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3641
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het boek HR & Social Media boeit vanaf de inleiding: “Het begin van een grote verandering”. Er wordt gelijk uiteengezet welke mogelijkheden er liggen voor HR op het gebied van Social Media. Social media is niet alleen iets van de marketing- en communicatieafdeling. Het is voor de HR Business Partner een belangrijke communicatietool, die expliciet op de HR agenda hoort en toegepast dient te worden!

Beweging in gang zetten

Social Media is geen doel op zich en het gaat niet om de media op zich. Het gaat om de beweging die in gang is gezet. Mensen op een andere manier met elkaar verbinden. Want, zo stelt men, de essentie van Social Media draait allereerst om connecties. Het netwerk van mensen. Hoe meer verbindingen je aangaat, hoe groter de kans dat door toevallige ontmoetingen situaties ontstaan die waarde toevoegen. Zo kun je totaal onverwachts iemand of iets bruikbaars vinden, terwijl je op zoek bent naar iemand of iets heel anders. Iets wat ik, als actief gebruiker van social media, duidelijk herken en wat mij ook erg aanspreekt.

Open en transparant

Social media maken het mogelijk om van mens tot mens met elkaar te communiceren. Het biedt organisaties kansen om datgene waar ze persoonlijk voor staan lading en betekenis te geven met authentieke en persoonlijke verhalen van medewerkers. Open en transparant, wat hoort bij deze tijd. Aan HR de taak om hierin te faciliteren en bruggen te bouwen tussen verschillende disciplines, communities en gelijkgestemden binnen en buiten de organisatie.

Goed beslagen ten ijs

In het boek wordt ook duidelijk aangegeven welke social media veel gebruikt (kunnen) worden voor HR. Of het nu gaat om het screenen van kandidaten, recruitment, employer branding, kennisvergaring of kennisdeling. Ook zijn er heel praktisch, hoofdstukken gewijd aan een stappenplan, gedragsrichtlijnen, implementatie, monitoring etc. Al met al veel, maar zeker nuttige informatie in dit boek, om voorbereid aan de slag te gaan!

Waardeer dit blogbericht:

Yvon is als HR specialist werkzaam bij Werff Talent en houdt zich bezig met strategische, tactische en operationele vraagstukken op het gebied van Human Resources en organisatieontwikkeling. Daarnaast is ze op verzoek van Horecaondernemers ook inzetbaar als Mystery Guest.


Zij is altijd bezig met het ontwikkelen van mens en bedrijf, samenwerken, verbinden, processen optimaliseren en doelen realiseren. De onderscheidende rol van mensen binnen organisaties is iets wat haar enorm boeit en inspireert. Waarom gaan de zaken zoals ze gaan? Wat gaat er al goed en hoe kan het nog beter? Ze heeft een duidelijke visie over het belang van een moderne verbindende HR rol binnen bedrijven, die het belang van gemotiveerde medewerkers en goed werkgeverschap hoog in het vaandel hebben.


linkedin hover 32  twitter hover 32