19
jan

Boek: HR & Social Media

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3567
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Half oktober was ik bij de boeklancering van het boek van Diana Russo en Inge Beckers. In HR & Social Media gaan Russo en Beckers in op het belang van social media voor HR. Ik sprak met Diana Russo. Geïnteresseerd in het boek? Lees dan vooral verder, want we geven 3 recensie-exemplaren weg!

HR gebruikt social media nu nog veel voor arbeidsmarktcommunicatie. Wat is volgens jou de belangrijkste reden waarom HR social media breder moet inzetten?

'Social media is niet meer weg te denken uit ons leven, Je kunt het voor alle HR-vraagstukken inzetten: van interne communicatie tot learning & development en arbeidscommunicatie. Het is hierbij overigens van groot belang dat je eerst je interne infrastructuur op orde hebt. Als er geen sprake is van een vloeiende structuur, blijft het bij zenden. Als je een sterk netwerk van persoonlijke, meervoudige verbindingen hebt, kun je de informatie laten stromen.'

Heb je een voorbeeld van een HR-afdeling die volgens jou social media perfect inzet?

Perfect bestaat niet, maar HR doet het goed als ze over de hele linie social media inzetten – dus op verschillende deelvraagstukken en dit op een decentrale manier organiseren; geïntegreerd met de dagelijkse werkzaamheden. Ik vind dat Oracle het wat dat betreft goed doet. De geroemde campagne van Pels Rijken gebruiken we ook graag als voorbeeld. Daarin delen medewerkers hun persoonlijke verhaal en kan een kandidaat op een laagdrempelige manier een kijkje in de keuken van de organisatie nemen of direct contact opnemen met één van de medewerkers.

Heb je nog een social media-tip voor 2016 of iemand die we in de gaten moeten houden?

Weet waarom je social media inzet. Begin klein, maar verlies niet het grotere doel uit het oog. En mijn belangrijkste tip: de tijd voor experimenteren is voorbij. Ga aan de slag en zoek verbinding. 

 Russo recensie exemplaar HR Social Media

Waardeer dit blogbericht:
0