12
mrt

App review: Pinterest, Tweeb & Buffer

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 7722
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Deze maand 3 social media apps, waarbij ik bewust de voordehandliggende apps (Twitter, Facebook, Linkedin) niet mee heb genomen. Moeilijk kiezen voor een social media adept als ik.

1. Pinterest

Voor wie Pinterest nog niet kent: Pinterest is een soort moodboard site, een rijzende ster aan het social media firmament. Ga eerst naar www.Pinterest.com maak een account aan en download dan pas de app voor je mobiel. Op dit moment wordt het door vooral vrouwen gebruikt en ik weet dat daarom een aantal van jullie vindt dat het daarom geen tijd maakt om je erin te verdiepen. Zonde! Want het leent zich ook uitstekend om een vacature uit te beelden met goed beeldmateriaal en bijbehorende tekst. Kies een plaatje van de stoel waar de nieuwe medewerker zal plaats nemen, een link naar de vacature tekst, een foto van de manager etc etc. Er ontstaan trouwens ook her en der pinterest CV's al (zie dit social CV van mij als voorbeeldje).

4 sterren. Gratis
alle

2. Tweeb

Tweeb is een grappig tooltje, waar ik vooral af en toe eens op kijk om in 1 oogopslag te zien hoeveel tweets ik ongeveer per dag wereldkundig maak. Je ziet oa. groei in followers, buzz over je tweets. Maar als het aankomt op serieus meetwerk gebruik ik echt liever de sites van Crowdbooster en Tweriod, Crowdbooster is heel goed nog gratis ook. Ik blijf Nederlander.

2 sterren. € 1,59
Iphone/Ipad

3. Buffer

Mensen die mij wel eens hebben horen trainen weten dat Buffer by far mijn favoriete app is. Buffer zorgt echt voor meer kliks, meer bereik en een betere verspreiding van mijn berichten. En meer rust. Want op zaterdag zet ik alvast een aantal mooie delenswaardige blogs klaar voor de rest van de week. Zodat jullie die goede vakinfo ook kunnen lezen. En ik me niet meer zorgen hoef te maken waar ik nu weer over zal twitteren/linkedinnen/facebooken. Een must have! Eerst naar de site www.bufferapp.com om een account aan te maken en daarna de app op je mobiel plaatsen.

5 sterren. Gratis
Iphone/Ipad & Android

Weet jij een goede app?

Heb je zelf een mooie HR app gezien of gebruik je er een? Wil je een app laten reviewen? Laat het even weten op en wellicht neem ik deze mee. Uiteraard vind je Fiona ook op Twitter: @FionaStoop.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Social Media Trends

Fiona Stoop, eigenaar van loopbaanburo Pintapeople (www.PintaPeople.com) zet ze voor je op een rijtje. Fiona heeft een achtergrond in HRM. Ze begeleidt in haar bedrijf mensen en bedrijven naar succes en plezier, waar het inzetten van nieuwe media en social media bij het behalen van die resultaten een grote rol heeft. Ze is auteur van 2 boeken over social media gebruik.


linkedin   twitter

Reacties