21
apr

Waar vinden werkgevers IT-talent?

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3656
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In IT zijn nog altijd de meeste vacatures te vinden, zo berekende het CBS onlangs. Met een marktaandeel van 11,3% is het duidelijk dat IT-mensen nog steeds sterk in trek zijn. Maar waar vind je de juiste mensen?

Naar aanleiding van dit onderzoek van CBS onderzocht Textkernel waar je IT-talent kan vinden. Een van de klanten van Textkernel beheert een jobportal gericht op internationaal talent, met banen in Nederland. Voor de portal wordt gebruik gemaakt van Jobfeed en Textkernel’s semantische zoektechnologie. De klant wilde graag weten vanuit welke landen er binnen hun portal specifiek op IT-vacatures werd geklikt. Ze doken in de data en zochten het uit.

In welke landen vinden we IT-talent?

Textkernel bekeek de top 5 van landen waar het meest op IT-vacatures werd geklikt.

1. Groot-Brittannië
2. Brazilië
3. Italië
4. Rusland
5. Verenigde Staten

In de top 5 komt een aantal landen voor dat hoog scoort bij kliks op IT-vacatures, maar minder hoog bij kliks op vacatures in het algemeen of in andere beroepsgroepen. Een voorbeeld: Brazilië staat op plaats 17 in de algemene toplijst, maar als het om IT-vacatures gaat neemt Brazilië een tweede plaats in. Een behoorlijk verschil dus. Rusland staat op plek 19, maar kijken we naar kliks op IT-vacatures dan staat Rusland op de vierde plaats. Zo ontdekten we dat naast Brazilië en Rusland, vanuit Portugal en Israël relatief vaak wordt geklikt op IT-vacatures binnen deze jobportal (respectievelijk plaats 6 en 8).

Wat houdt dat in?

Bauke Visser, Data Consultant bij Textkernel: ‘De vraag: “waar kunnen we IT-talent vinden?” is de heilige graal in het HR-domein. Dit onderzoek kan tech-werkgevers in de goede richting wijzen. Het mooie van deze dataset is dat we weten dat het om IT-ers gaat – want ze klikten door op IT-vacatures. En we kunnen aannemen dat deze mensen bereid zijn om naar hier te verhuizen. Het betreft immers een jobportal die gericht is op de Nederlandse arbeidsmarkt.’

Goede tip dus: zoek je IT-talent? Dan is het mogelijk slim om buiten de Nederlandse grenzen te kijken en dan met name naar landen zoals Groot-Brittannië en Brazilië. Dankzij deze data kan je de markt nét een stapje voor zijn door je blik te vergroten naar een internationale scope.

Meer weten over de mogelijkheden van Jobfeed, de Big Data tool van Textkernel? Ga naar de website!

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties