26
nov

Het nieuwe werken in 2016 en de rol van de digital workspace

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4934
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De digital workspace zeg je? Dat is toch iets voor IT en niet voor mij als HR? Ik hoor het je denken. Mis! De digital workspace is geen IT-project maar een verandering van werkcultuur, dus bij uitstek een onderwerp waar HR een rol in heeft. Sterker nog, we zien internationaal dat HR vaker in organisaties de leidende rol pakt. Jane McConnell, al meer dan 10 jaar onderzoeker naar de rol van intranet en de digital workspace in organisaties, ziet deze trend ook.

Hoog tijd dus om wat meer te begrijpen van wat die digital workspace meer is dan de werkplekautomatisering van de afgelopen decennia. We lopen het model van Jane eens helemaal langs en zien de samenhang tussen mens, organisatie en technologie. Niet voor niets een insteek waar we al 15 jaar in geloven en wat in deze tijd nog steeds helpt om technologie ook daadwerkelijk terug te zien in het dagelijks gedrag van je medewerkers. Inhoud aan de HR term perfomance, dus!

Een nieuwe fase in het nieuwe werken, dat is de digital workspace zeker. Als je laagdrempelig kennis wil maken met het onderwerp én meteen praktische handvatten wilt om er in 2016 mee aan de slag te gaan, volg dan mijn serie webinars in december. Op drie donderdagen – 3, 10 en 17 december – praat ik jullie tijdens de lunch in een half uurtje bij over de theorie en de praktijk.

Krikke Lunchwebinars

  

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Bas is adviseur slim werken. De nadruk legt hij op het sturen op intrinsieke motivatie. Een praktische aanpak met scenario's en een gezonde dosis enthousiasme en overtuigingskracht zijn essentieel in zijn samenwerking met klanten. Zijn passie ligt in het vertellen over werken in de 21e eeuw: work21.


linkedin hover 32 twitter hover 32