07
juni

Blockchain organiseren deel 2: Wat brengt het ons?

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2948
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Vorige week kon je lezen wat Blockchain organiseren is en gevolgen voor HR. Vandaag gaat Paul Bessems in op wat het internet ons gebracht heeft en vervolgens gaat hij in op de mogelijke gevolgen van blockchain organiseren.

Meld je nu aan! >>

 Lees hier: HRBlockchain: een introductie

Helaas zijn de manier waarop we ons organiseren en waarop we consumeren weinig veranderd door de komst van internet. Een website verving een brochure en de post is vervangen door e-mail. We zijn meer en meer afhankelijk geworden van overheden, hightechbedrijven en financiële markten. En we zijn er zeker niet gelukkiger of productiever van geworden.

Gelukkig krijgen we met de blockchain een herkansing. Voorwaarde is wel dat we dan moedig durven zijn en willen leren of zoals James Neil Hollingworth het verwoordt: 'Courage is not the absence of fear, but rather the judgment that something else is more important than one's fear.' Het is hierbij belangrijk om te bedenken dat het niet gaat om de technologie zelf, maar wat we ermee kunnen doen en wat het organiserend vermogen ervan is.

We zullen ons dan wel moeten afvragen wat we willen voor de toekomst, en meer nog, wat we verwachten van vooruitgang.

Lees hier het volledige artikel van Paul Bessems

Houd HRzone goed in de gaten want binnenkort besteden we meer aandacht aan dit onderwerp!

HRblockchain l 30 juni 2016

Datum: 30 juni 

Locatie: B.Amsterdam

Tijden: 13:00 – 17:00 uur

Kosten: € 95 ex. BTW

Meer informatie en inschrijven 

 beeld: pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0

Paul Bessems is onderzoeker, schrijver, spreker en strategisch organisatie-adviseur. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn loopbaan als zelfstandig adviseur heeft hij zich gespecialiseerd in Weconomics. Weconomics is een model, een infrastructuur én een programma om informatiewerkers veel productiever te maken door communities en gedeelde informatienetwerken op te zetten en bestaande processen uit klassieke organisaties over te hevelen naar deze nieuwe netwerken. Hij schreef hierover boeken als 'Elke dag als de zon opkomt' en een tetralogie van ruim  1300 pagina's. Het eerste boek uit deze serie van 4 heet: 'Weconomics - Hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?'. In de Weconomics Tetralogie geeft Bessems een brede en diepe analyse en biedt hij een oplossing voor duurzaam nieuw organiseren van werk en welvaart in de 21e eeuw. Hij beantwoordt de vraag waarom we in een welvaartscrisis zitten en hoe we daar structureel uitkomen. Verder geeft Bessems lezingen, trainingen, workshops op het gebied van Weconomics en adviseert hij bedrijven en instellingen die communities willen opzetten en slimmer willen samenwerken in gedeelde informatienetwerken. Ontwikkeling en verspreiding van het gedachtengoed doet hij onder meer via de door hem opgerichte Weconomics Foundation.


linkedin hover 32 twitter hover 32