23
aug

Transformatie van de organisatie begint met transformatie van het individu

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3202
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In een wereld die steeds sneller verandert en die steeds complexer en minder voorspelbaar wordt, zoeken organisaties naar bestaansrecht. Verandering is de enige constante. Mee veranderen is geen keuze, maar pure noodzaak om mee te kunnen in de ratrace naar de organisatie van de toekomst. Maar hoe moet zo’n organisatie er uitzien? En hoe begeleid je de transitie naar een organisatie die future proof is? Waar moet je nú aan werken? En welke rol speelt de Learning & Development professional in de ontwikkeling naar die organisatie van de toekomst?

Met deze vragen heeft een groep van maar liefst 65 Insights practitioners zich de afgelopen maanden intensief bezig gehouden. Want pasklare antwoorden zijn er niet en elke organisatie verandert anders. Toch zijn we het over één ding roerend eens: Elke organisatieverandering is een ontwikkelproces van individuele personen en hun interactiepatronen. Om het volledig potentieel van het individu en de organisatie te benutten, moet je de intrinsieke motivatie aanspreken. Dit vraagt om een leerproces waarin mensen zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun ontwikkeling en waarin persoonlijk leiderschap wordt gestimuleerd. Ook vraagt dat om regie op dit ontwikkelproces in plaats van om sturen op de inhoud.

Het succes van een verandertraject valt of staat bij de manier waarop die verandering wordt ingestoken. De menselijke benadering is hierbij cruciaal. Om te kunnen veranderen heeft de organisatie volledige betrokkenheid en overgave van de medewerkers nodig. Elk type reageert anders op verandering. De kunst is om de verandering zo te faciliteren, dat de mensen en teams in die organisatie zich uitgenodigd voelen om mee te veranderen en vanuit zijn of haar uniciteit een positieve bijdrage te leveren. Persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling gaan dus hand in hand.

Meer lezen?

In het nieuwe Insights On Topic magazine lees je alles over de organisatie van de toekomst en hoe de weg daar naartoe kan worden vormgegeven. Lees het magazine online of ontvang het gratis thuis! 

leiderschipsbanner Insights langwerpig

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32