27
feb

HR nieuws om niet te missen (week 8)

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3780
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wekelijks speurt Bright & Company voor jou het internet af op zoek naar interessant, leuk of opmerkelijk HR nieuws uit binnen- en buitenland. Begin de week goed en lees deze interessante artikelen. 

Randstad-baas wil jaarlijks 80 duizend immigranten, vooral in ICT en techniek
Je moet het maar durven: baas Randstad pleit voor méér immigranten. Volgens de topman van Randstad is dat dé oplossing om de grote tekorten op de arbeidsmarkt in te vullen. 

De reden waarom werknemers weggaan bij Google? Ze worden teveel betaald!
Google staat al jaren bovenaan elk 'beste werkgever'-lijstje. Maar kun je ook een té goede werkgever zijn? Want Google betaalt haar personeel zo goed dat ze weggaan. Oeps!

Het bedrijf zonder baas
Werken zonder baas. Is het mogelijk? Jazeker, in dit Zweedse bedrijf zetten ze een nieuwe managementstructuur in: Holacratie. Hier is niemand de baas

De baas van Tesla wil een basisinkomen voor iedereen
Volgens Tesla-baas Elon Musk zou iedereen een basisinkomen moeten krijgen. Waarom? Omdat in de 2030 robots 50 procent van onze banen hebben overgenomen, aldus meneer Musk.

Verlof om bij je huisdier te zijn? Het bestaat!
Geen ouderschapsverlof, maar huisdierenverlof. Deze Schotse brouwerij verleent het.

Het tekort aan werkers in Japan: hoe lossen ze dit op?
Japanners hebben dankzij hun strikte immigratie-wetten een tekort aan arbeiders. Hoe Japanners hun schaarste aan werknemers opvullen? Met traineeprogramma's voor migranten

 

Beeld: Unsplash.com

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Tony Brugman heeft een passie voor het zoeken, vinden én delen van nieuwe kennis, data en trends (bij voorkeur op het snijvlak mens, werk en technologie). In zijn dagelijkse werk mag hij dit doen als HR Business Analist bij Bright & Company | HR Strategy.


linkedin hover 32twitter hover 32

Reacties