12
mrt

Train je Critical Thinking vaardigheden in slechts 5 minuten!

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2446
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In deze tijd is het voor steeds meer mensen een uitdaging om goed bij te houden wat ze voor een bepaalde dag of week op hun ‘to do’ lijstje hebben staan. Dus laat staan dat je tijd hebt om vaardigheden zoals Critical Thinking structureel te trainen. Critical Thinking kan je echter helpen om gedurende een dag de juiste prioriteiten te stellen en de juiste beslissingen te nemen. Zo train je Critical Thinking in 5 minuten per dag.

 Meer weten over het nut van Critical Thinking?  Lees hier de whitepaper.

1. Lees het nieuws en kijk naar discussies. Let hierbij met name op de argumentatie die wordt ingezet: is deze gebaseerd op feiten? Wordt er een bepaalde draai (‘spin’) gegeven aan een situatie? En wat is de invloed van emoties?

2. Kijk zo nu en dan naar advertenties die gedurende de dag voorbijkomen. Denk bijvoorbeeld aan TV commercials, online advertenties en de traditionele advertenties in kranten, tijdschriften en op billboards. Probeer te ontdekken welke technieken worden toegepast om lezers te overtuigen van de waarde van het geadverteerde product, dienst of evenement. Heb met name oog voor advertenties die je (recentelijk) ertoe hebben bewogen om een bepaalde aankoop te doen.

3. Kijk om je heen en probeer situaties te ontdekken waarbij Critical Thinking van (extra) toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Denk niet alleen aan bijvoorbeeld discussies op de werkvloer, maar ook aan gebeurtenissen in je privéleven. Zelfs voor zaken als het bepalen van een volgende vakantiebestemming of het inrichten van je woning kan Critical Thinking verrassend goed van pas komen. Hoe beter je in staat bent om ook hierbij je aannames te herkennen en te realiseren dat je ook bepaalde zaken niet weet, hoe waarschijnlijker het is dat je de juiste bestemming of inrichting kiest.

Banner Webinar Critical NL05xWil je meer ontdekken over Critical Thinking en leren hoe je deze vaardigheid verder kunt ontwikkelen? Schrijf je dan kosteloos in voor de webinar 'Critical Thinking: #1 vaardigheid van de 21ste eeuw' op donderdag 22 maart! 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Cultuur Leren

Nina heeft Organisatie Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Leiden, waar zij in 2014 haar Mastertitel behaalde. Na haar studie heeft zij als recruiter en assessment consultant gewerkt. Zij heeft ervaring met het opzetten van complexe selectietrajecten, het opstellen van een gewenst functieprofiel en het inzichtelijk maken van competenties, drijfveren en persoonlijkheid. Inmiddels heeft zij meer dan 200 assessments geanalyseerd en op basis hiervan diverse organisaties en kandidaten geadviseerd. Nina is gepassioneerd om opdrachtgevers te helpen die passend talent zoeken. Typisch Nina: vrolijk, ondernemend en servicegericht.

Reacties