09
mrt

Podcast Employee Journey: 'Mensen moeten zelf ook met hun ontwikkeling bezig willen zijn'

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2686
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Er is steeds meer aandacht voor the employee journey; de reis die medewerkers door jouw organisatie maken. Hoe organiseer je die reis? We spraken met experts Bart Kollau van Truqu, Hans Hemels van Keencorp, Robert Mentink van Integron en Rogier Taylor van Growpromoter.

In deze podcast praten we over het belang van meer flexibiliteit en afwisseling in het werk. Bijna alle experts geven aan dat het fijn kan zijn om een vaste kern te hebben voor een goede basis, maar dat een flexibele schil veel kan betekenen voor zowel de organisatie als medewerkers zelf. Niet alleen stimuleert dit het delen en vernieuwen van kennis in de organisatie, maar zo blijven medewerkers zelf ook fris in hun baan.

Ook spreken we met de experts over de veranderende rol van leidinggevenden en HR. Zo moet een leidinggevende volgens Robert Mentink en Bart Kollau alleen een stip op de horizon zetten, een missie bepalen, en vervolgens mensen vinden die daar bij passen. Daarnaast moeten ze ook de huidige medewerkers daar zelf beslissingen omheen laten maken. Mensen moeten daarom ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en moeten zelf ook met hun ontwikkeling bezig willen zijn, stelt Bart Kollau.

Tot slot zegt Rogier Taylor dat een goede employee journey niet alleen moet worden aangepast op de wensen van de medewerkers, maar ook op die van de klanten. Een blije medewerker zorgt immers voor een blije klant en andersom. En die medewerker moet volgens Hans Hemels genoeg durf hebben en weten waar zijn eigen grenzen liggen, ‘want het is één grote snoepwinkel tegenwoordig’.

Waardeer dit blogbericht:
0

Eveline is Content Specialist bij HRcommunity, waarbij zij verantwoordelijk is voor onder andere het schrijven van blogs en magazines. Daarnaast is Eveline werkzaam (geweest) in verschillende HR-functies van de administratieve kant tot de advieskant en heeft zij in juni 2017 haar Bachelor Human Resource Management aan de HvA behaald. Ze heeft ervaring binnen en is zeer geïnteresseerd in onderwerpen zoals participatie, (re)integratie, kennisontwikkeling en organisatieverandering.

Reacties