02
jan

De meest gelezen artikelen van 2017

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3121
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Nu we het nieuwe jaar in gaan, is dat een mooie gelegenheid om terug te kijken op de tekstuele hoogtepunten van het jaar daarvoor. Van de HR-beroepen die een stralende toekomst hebben tot waarom Simon Sinek en zijn cirkels eigenlijk onzin zijn: dit zijn de meest gelezen artikelen van 2017.

1. De HR-beroepen met een gouden toekomst
Gaat robotisering nu wel of geen banen kosten? En hoe kun je als HR-professional met de juiste trend meegaan? Als HR-professional zit je in elk geval goed als je een van de gebieden uit dit artikel als expertise hebt.

2. Hoe Simon Sinek en zijn golden circles de HR-wereld in het ootje nam
Simon Sinek en zijn gouden cirkels worden vaak, héél vaak, aangehaald in de HR-wereld. Maar klopt zijn theorie eigenlijk wel? Of kunnen we de ‘why’ eigenlijk gewoon in de prullenbak gooien?

3. 8 Trends op de arbeidsmarkt
Naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van Integron stelden ze deze 8 trends vast voor 2018. Wat gaat de arbeidsmarkt het komende jaar doen en hoe kunnen we deze kennis inzetten?

4. De 8 HR-woorden die we niet meer willen horen
We vroegen aan het begin van dit jaar aan onze communityleden: welk jargonwoord kunnen jullie écht niet meer horen? Naar aanleiding van alle reacties, stelden we dit lijstje samen.

5. Fysieke overbelasting: 5 criteria voor zinvolle interventie
Helaas zijn fysieke klachten na werkstress de grootste oorzaak van verzuim. Hoe kun je hier op tijd bij zijn en zorgen voor de juiste interventie?

6. Waarom HR geen businesspartner moet willen zijn
Je wordt ermee om de oren geslagen: HR moet een businesspartner zijn. Maar is dat wel zo? Moeten we niet eerst gaan nadenken waarom we dat eigenlijk zo nodig moeten zijn? En waar blijft dan de broodnodige menselijkheid in de organisatie?

7. De top recruitment trends in 2017
Aan het begin van 2017 wierp Evelien Schram van HFMtalentindex een blik op het jaar dat toen nog voor ons lag. Wat voorzag zij als grootste trends in 2017 voor recruitment En zijn deze ook daadwerkelijk uitgekomen?

8. Hoe word je een succesvolle HR-directeur?
De redactie van de HRtop100 spreekt het hele jaar door HR-directeuren, en in samenwerking met verschillende CEO’s stelden ze het voor de komende tijd vast: aan deze eisen moet de perfecte HR-directeur voldoen. 

Beeld: Anthony Tran // Unsplash

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Social Media

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties