23
juni

Succes dankzij sollicitatietraining op maat

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4559
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Jantina de Vries van Effectyf beschreef in het eerste deel van een serie artikelen een coachingstraject van Effectyf. Deze keer gaat zij in op de sollicitatietraining op maat.

Lees hier het eerste artikel van Effectyf over een coachingtraject. Anja is tweeënvijftig en medewerker klantcontacten bij de openbare Bibliotheek Gelderland Zuid. Bij deze organisatie is er (opnieuw) een grote reorganisatie gehouden. Helaas is ook Anja's functie, medewerker klantenservice, komen te vervallen.

'Als medewerker klantcontacten heb ik het altijd een uitdaging gevonden om problemen voor klanten op te lossen. Tweeëndertig uur per week beantwoordde ik alle mogelijke vragen van klanten en netwerkpartners die er maar werden gesteld, zowel telefonisch en ook via e-mail. Eenvoudige vragen handelde ik zelf af. Ingewikkelde vragen beantwoordde ik in samenwerking met desbetreffende collega's. Een klant heeft met name tijd nodig om gehoord te worden.'

Anja en haar zeven collega's, kregen van hun werkgever een groeps-outplacement aangeboden. Deze training omvatte zes groepsbijeenkomst en een aantal individuele sessies over een periode van zes maanden.

Sollicitatietraining op maat

De deelnemers aan de training deden bijvoorbeeld een beroepentest, er werd geoefend met allerlei sollicitatietools en in het voeren van sollicitatiegesprekken. Tot slot vond er nog een terugkombijeenkomst plaats op verzoek van de deelnemers.

De sollicitatietraining van Effectyf heeft Anja een veilig gevoel en ruggensteun gegeven.

'Hoewel het niet leuk is dat ik op zoek moest naar een nieuwe baan, begrijp ik ook dat er bij reorganisaties keuzes gemaakt moeten worden... Tot het einde van mijn dienstverband heb ik altijd een goed contact met iedereen gehad en we zijn goed uit elkaar gegaan. Het solliciteren gaat nu heel anders dan twintig jaar geleden', vertelt Anja. 'Het is nog niet zo eenvoudig om vacatures te vinden via advertenties en sociale media op internet. En hoe schrijf ik een goed profiel over mezelf? Via de sollicitatietraining heb ik hier veel over geleerd.'

Toch nog positief resultaat

Helaas wordt Anja als 50-plusser, snel afgewezen bij sollicitaties. Het ontmoedigt haar echter niet om alles op alles te zetten om verder aan de slag te blijven binnen de bibliotheekwereld. Ze solliciteert onder andere bij boekwinkels, bij bibliotheken van hogescholen, en bij bibliotheken van de universiteit. Gedeeltelijk hebben haar sollicitaties al tot een positief resultaat geleid. Ze werkt nu in een parttime baan bij bibliotheek Lingewaard als medewerker informatie en advies.

'Een kleinere bibliotheek, zodat ik nu als medewerker meerdere taken uitvoer. Mijn nieuwe functie geeft me nieuwe inspiratie en energie om mijn loopbaan verder vorm te geven. Ik had nooit gedroomd dat ik nog zou kunnen werken bij een bibliotheek!'

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leren Motivatie

Ik ben Jantina de Vries, manager van Effectyf. Effectyf is een onderdeel van de Jobstap Groep. Na dat ik mijn loopbaan in het onderwijs vaarwel heb gezegd heb ik de overstap gemaakt naar de re-integratie. Sinds kort mag ik een team van 12 coaches in heel Nederland aansturen. Een mooie, uitdagende baan, in bijzonder werkveld. Ik hoop door mijn inzet te kunnen bijdragen aan een arbeidsmarkt waarin een ieder zijn plek mag vinden.


We bevinden ons dagelijks in de bijzondere wereld van de re-integratie en functioneren, we geven u graag een indruk van de wonderlijke zaken waar wij mij te maken krijgen. Wij schrijven graag over de succes, maar delen ook graag met u onze verbazingen. Effectyf ondersteunt in heel Nederland organisaties met het oplossen van complexe vraagstukken rondom functioneren en re-integratie van medewerkers. Effectyf is dé specialist in de ondersteuning van werknemers met niet-aangeboren hersenletsel, psychische klachten, lichte verstandelijke beperking, autisme, kanker, burn out of hartfalen.

Reacties