01
juni
0

Mobiliteitsbudget: keuzevrijheid voor iedereen

Geplaatst door op in Opinie

De behoefte van werknemers verandert. Zij willen meer flexibiliteit op het gebied van werken en reizen, zodat ze werk en privé beter op elkaar af kunnen stemmen. Daarnaast willen werkgevers dat bedrijfsdoelstellingen zoals duurzaamheid, flexibilisering en kostenbesparing in het reisgedrag van werknemers worden behaald. Het mobiliteitsbudget is voor beide partijen de beste oplossing. 

Doorgaan met lezen
Hits: 3853
27
mei
0

Is vakantiegeld in mei nog van deze tijd?

Geplaatst door op in Opinie

Voor veel mensen is de salarisstrook van de maand mei de belangrijkste van het jaar, het vakantiegeld wordt uitgekeerd. Maar is dit nog wel van deze tijd? Zouden werknemers niet op zijn minst de keuze moeten krijgen wanneer ze het vakantiegeld ontvangen. Want is het nog wel ''vakantiegeld''?

Doorgaan met lezen
Hits: 2302
11
nov
0

Collectieve WIA aanvulling groot gebaar voor werknemer

Geplaatst door op in Opinie

Wanneer een medewerker (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt verklaard wordt, kan het inkomensniveau behoorlijk dalen. Jaarlijks worden zo'n 40.000 werknemers als (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt beoordeeld. De algemene gedachte is dat men zo'n 70 procent van het laatste inkomen ontvangt. Dit valt in praktijk echter vaak lager uit, met alle gevolgen van dien.

Doorgaan met lezen
Hits: 3889
07
okt
0

HR-professional: een ezel op pensioengebied?

Geplaatst door op in Opinie

Afgelopen week mocht ik weer optreden voor een grote groep HR-professionals. Altijd leuk om te doen, zeker nu er zoveel speelt op pensioengebied. Om de zaal wakker te schudden, begin ik mijn verhaal met een vergelijking tussen een HR-medewerker en een ezel. Nu zeg ik niet dat de gemiddelde HR-medewerker een ezel is. Ik beweer dat de gemiddelde HR-medewerker op pensioengebied zo dom is als een ezel. Die nuancering wordt gelukkig vaak onderschreven door de HR-medewerkers zelf . En dat is vreemd! Want tegenwoordig kost een gemiddelde pensioenregeling zo'n twintig procent van het salaris. Het is de duurste secundaire arbeidsvoorwaarde.

Doorgaan met lezen
Hits: 4759
18
sept
0

Poll - Gaat de fiscus te ver bij controle leaserijders?

Geplaatst door op in Opinie

Bij de jacht op met privékilometers sjoemelende leaserijders kan de Belastingdienst beschikken over gegevens die het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vergaart met behulp van automatische nummerplaatherkenning (ANPR). De partijen hebben hierover in augustus een convenant gesloten.

Doorgaan met lezen
Hits: 3203
30
juli
0

Beschikbare premieregeling: kijk ook naar het beleggen

Geplaatst door op in Opinie

Biedt u uw werknemers pensioen op basis van een beschikbare premieregeling? Dan ligt het beleggingsrisico bij uw werknemers. Het beleggen van de premies gebeurt via life cycles. Dat wil zeggen dat de wijze van beleggen afhangt van de leeftijd en het risicoprofiel van de deelnemer. Naarmate een deelnemer ouder wordt, wordt het risico van de beleggingen kleiner. Oftewel de weging naar obligaties wordt groter ten opzichte van de weging naar aandelen.

Doorgaan met lezen
Hits: 4338
24
juni
0

Nieuwe vakantieregels: nú tijd om keuzes te maken

Geplaatst door op in Opinie

Per 1 juli aanstaande vervallen de eerste wettelijke vakantiedagen van 2012. Daarmee krijgen de gewijzigde regels voor het vervallen van zulke dagen voor het eerst tastbaar resultaat. Hoog tijd dus om een paar fundamentele keuzes te maken. Bijvoorbeeld wat je als werkgever meer waard is: de financiële winst van een paar vervallen vakantiedagen of een goed imago.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsvoorwaarden
Hits: 3286
24
juni
0

Zwijg eigen risico dragen WGA niet dood

Geplaatst door op in Opinie

To be or not to be: met betrekking tot eigenrisicodragen WGA is deze vraag weer hoogst actueel. De crisis noopt tot aandacht voor kostenbesparing: eigenrisicodragen is een van de vraagstukken die dan vanzelf in het vizier verschijnen. Bovendien dwingt de modernisering van de Ziektewet alle werkgevers tot een nieuwe afweging (zie kader). De vraag is wat er gebeurt als die eenmaal is gemaakt. Tot nu toe zwijgen veel werkgevers hun eigenrisicodragerschap ten onrechte dood.

Doorgaan met lezen
Hits: 6421
28
mei
0

Wat werknemers écht belangrijk vinden

Geplaatst door op in Opinie

Een bron die wellicht niet iedere arbeidsvoorwaardenspecialist zal raadplegen: de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden. Maar er staan wel degelijk interessante cijfers over arbeidsvoorwaarden in.

Doorgaan met lezen
Hits: 8289
28
apr
0

Arbeidsvoorwaarden 2013: vijf aandachtspunten in crisistijd

Geplaatst door op in Opinie

Een economie die nu al voor het tweede jaar krimpt. Een arbeidsmarkt die dat zelfs harder doet dan het jaar ervoor. Iedereen zal begrijpen dat personeel aantrekken en vasthouden met employee benefits even minder belangrijk is. Moet HR zich momenteel dan überhaupt wel met arbeidsvoorwaarden bezighouden? Ja, daar is alle reden toe. Vijf aandachtspunten in crisistijd.

Doorgaan met lezen
Hits: 5463