09
juni

HRsummerschool: interview met Thomas Mulder, HR-directeur Vodafone

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4076
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Op 27 & 28 juli verzamelt het talent van de toekomst zich op de HRsummerschool. Tijdens deze 2-daagse werken de jonge talenten zich in het zweet. Daarbij luisteren ze naar inspirerende verhalen van grote namen. Een van de keynotes is Thomas Mulder, HR-directeur bij Vodafone. We vroegen hem het hemd van het lijf.

Het centrale thema dit jaar is 'Lean HR'. Welke rol speelt lean en agile organiseren binnen jouw organisatie?

thomas mulder


Lean speelt al langer een rol binnen Vodafone. Agile werken is een recentere trend. Wij geloven dat we met deze manier van werken veel waarde kunnen creëren voor onze business als het doelgericht wordt ingezet. Het belangrijkste doel is de digitalisering van onze organisatie.

Vanuit HR doen we een aantal dingen. In het najaar gaat het topbestuur van Vodafone naar Silicon Valley om zich te laten inspireren door digitale organisaties en start-ups. Daar bouwen we op voort met een leiderschapsprogramma voor de top 1% van onze 135.000 medewerkers. Hiermee ontwikkelen we kennis, inzichten en leiderschapsvaardigheden die agile werken en digitalisering ondersteunen. In de verschillende landen binnen Vodafone wordt dit vervolgens gecascadeerd.

Daarnaast sluiten we aan bij een aantal ‘pilots’  op het gebied van agile werken om het goed te kunnen doorgronden en te zorgen voor ontwikkeling van training, beloning, cultuurontwikkeling en interne communicatie die nodig is om dit concept uit te kunnen bouwen.

Welk advies geef jij aan Young Professionals om een vliegende start te maken?

1.       Bouw een zo groot mogelijk netwerk op; door mensen persoonlijk goed te leren kennen en te begrijpen wat ze binnen het bedrijf doen, bouw je relaties op gebaseerd op vertrouwen. Zo leer je de business goed kennen en ben je effectief in samenwerking.

2.       Stel alle vragen die je jezelf kunt voorstellen om de business te doorgronden. Collegae verwachten dat je met vragen komt en zullen dit waarderen.

3.       Zorg dat je goed begrijpt wat er van je verwacht wordt, zorg dat je dit levert en kijk dan om je heen naar andere dingen die je kunt oppakken of initiatieven waar je jezelf bij aan kunt sluiten om je sneller te ontwikkelen.

4.       Blijf altijd bij jezelf en ben open over je intenties; dan ben je op je best.

Met welke vraag kunnen de deelnemers jou tijdens de summerschool echt beter leren kennen?

Door te vragen naar mijn priveleven, maar ook naar ‘uitersten’  in mijn ervaring (waar ben ik het meeste trots op, wat is de grootste teleurstelling, het grootste succes of juist de grootste mislukking? Waar heb je spijt van en wat zou je zo weer doen?)

HR summerschool

Wil je ook je netwerk verbreden, bergen aan inspiratie opdoen, werken aan een spannende businesscase en zwoegen met je peers?  Kom dan ook naar de HRsummerschool! Het speelt zich af in B.Amsterdam. Beeld je het ideale hipster-paradijs in. Je struikelt hier over de bebaarde mannen met knotjes, creatievelingen en een wildgroei aan start-ups. Kortom; aan inspiratie van alle kanten geen gebrek. En jullie lucky few mogen daar ook 's nachts verblijven....  Meer weten? Klik hier!

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties