03
juli
0

Arbeidsvoorwaardenbeleid is ondernemen

Geplaatst door op in Boeken

Dat de arbeidsmarkt verandert, is al langer een gegeven. De richting ook, meer flex, minder vast, de arbeidsverhoudingen zijn alleen nog niet duidelijk. Centrale afspraken beginnen meer en meer te knellen, individuele maatwerkregelingen zijn steeds gewenster voor werkgever én medewerker. De klassieke overlegstructuur in de polder begint te piepen en te kraken en de rol van de ondernemingsraad en HR wordt belangrijker.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Beleid
Hits: 3246
04
apr
0

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever voor Millennials?

Geplaatst door op in Boeken

Karin Manuel deed onderzoek naar hoe je als werkgever millennials kunt aantrekken én behouden. Ze maakt korte metten met bepaalde ideeën over Millennials: 'Millennials wisselen niet van werk omdat jobhoppen hun motto is. Ze doen dat omdat ze in organisaties te weinig worden getriggerd'

Doorgaan met lezen
Hits: 4940
30
jan
0

Interview: 'Werkdruk heeft net zoals tijd een objectieve en een subjectieve kant'

Geplaatst door op in Boeken

In zijn tweede boek "Gelukkig Druk" benadrukt Maarten de Winter de positieve kant van werkdruk. Van onschatbare waarde is daarbij waardecreatie. 'Met waardecreatie openen we een perspectief dat de leidinggevende direct op de bedoeling van zijn of haar handelen aanspreekt.'

Doorgaan met lezen
Getagged in: Goed werkgeverschap
Hits: 3732
05
dec
0

Solliciteren met de GunfactorVerhoger

Geplaatst door op in Boeken

Veel werkzoekenden zoeken nog op de 'ouderwetse' manier naar een baan. Ze openen internet, googelen op vacatures en solliciteren op de eerste de beste baan die enigszins passend lijkt. Het probleem: ook anderen vinden deze vacatures. Een werkzoekende heeft doorgaans meer dan honderd concurrenten. En dat maakt de kans op een baan aanzienlijk kleiner.

Doorgaan met lezen
Hits: 4200
19
nov
0

Dansend naar de toekomst

Geplaatst door op in Boeken

In het boek 'Dansend naar de toekomst' beschrijven Roger Lenssen en Karin Manuel hun visie op de zpp’ers van de toekomst in het licht van de veranderende arbeidsmarkt.

Doorgaan met lezen
Hits: 4395
05
dec
0

Heartful banking

Geplaatst door op in Boeken

"Het wordt tijd dat banken nog kritischer kijken naar hun manier van opereren: Banken moeten bereid zijn om veel verder te kijken dan enkel de Klant Centraal zoals onderzoekscommissies en politiek aangeven", dit stelt oud-bankier Owen de Vries in zijn nieuwe boek Heartful Banking, waarmee hij de bankenwereld wakker schudt. Een boek waarmee hij niet alleen kritisch kijkt naar het opereren van banken, maar ook naar de houding van klanten. Naast het belichten van de kloof tussen banken en de maatschappij , biedt hij in zijn boek ook een nieuw model om zorgvuldig om te gaan met ontwikkelingen die op de bankwereld afkomen. " Het gaat er in deze tijd om dat banken het verschil maken."

Doorgaan met lezen
Hits: 4994
01
dec
0

Schaarste bestaat niet - Strategisch omgaan met de factor arbeid

Geplaatst door op in Boeken

"Over een uurtje gaat het regenen, dus als we droog over willen komen moeten we nu onze spullen pakken en gaan!"

Precies zo is het ook met arbeidsschaarste. In een aantal sectoren, zoals de ict of de techniek, is het al aan het regenen, daar wordt de arbeidsschaarste al gevoeld. Maar ook andere organisaties zien de bui hangen en buigen zich (weer) over vragen als: Hoe vang ik de vergrijzing op? Hoe kom ik aan de beste mensen? Waar zijn ze te vinden? Wat zijn alternatieve aanpakken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we de schaarste voor zijn? Het antwoord is heel eenvoudig: door nu te vertrekken!

Doorgaan met lezen
Hits: 2319
28
okt
1

50+ en afgeschreven

Geplaatst door op in Boeken

Wie als 50plusser zijn baan kwijtraakt, heeft vrijwel geen kans een nieuwe te vinden. Die harde en als je er even bij stilstaat, verbijsterende realiteit begint door te dringen. Hoe kan het zijn dat 50plussers, die vaak nog een derde van hun werkende leven voor zich hebben, niet meer gewenst worden door werkgevers, uitzonderingen daargelaten?

Doorgaan met lezen
Hits: 4577