• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
30
okt
0

Sporen van Talent

Geplaatst door op in Boeken

Om succesvol te zijn is meer nodig dan talent. Het bereiken van de echte top vereist een bijzondere mix van aangeboren talent, ambitie, hard werken, geluk en zelfvertrouwen. In Sporen van Talent komen succesvolle bekende Nederlanders uit politiek, media, beeldende kunst, sport en bedrijfsleven hierover aan het woord. Zij vertellen hoe het spoor loopt van hun kinderjaren naar de top.

Doorgaan met lezen
Hits: 235
30
okt
0

Lodewijk Asscher bij de Oude Grieken

Geplaatst door op in Opinie

Lodewijk Asscher nodigde, voorafgaand aan de week van de werkstress, de sociale partners en enkele Griekse filosofen waaronder Aristoteles, Plato en Epicures uit voor een gesprek over werkdruk en een filosofisch debat over beleid, zelfzorg, illusies en de werkelijkheid.

Doorgaan met lezen
Hits: 239
29
okt
0

Hr & marketing, echt?!

Geplaatst door op in Opinie

Het lijken werelden die elkaar haast niet raken: marketing en hr, maar ik denk dat de combinatie van die twee de komende jaren essentieel is om duurzaam succesvol te kunnen zijn. De nieuwe crisis die zich aankondigt, is die op de arbeidsmarkt: Het gaat niet meer over geld, panden of consumentenvertrouwen maar over mensen.

Doorgaan met lezen
Hits: 519
29
okt
0

De veranderende waarde(n) van werk: De participatiewet in uitvoering

Geplaatst door op in Artikelen

De arbeidsmarkt is continu onderhevig aan veranderingen. Een van deze veranderingen betreft de regelgeving. Zo zal in 2015 de participatiewet in werking treden. In de participatiewet worden verschillende wetten samengevoegd, namelijk de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en een deel van de Wajong. Het doel van de participatiewet is dat zoveel mogelijk mensen met een arbeidsbeperking aan het werk komen. Wat betekent deze nieuwe regelgeving voor hrm?

Doorgaan met lezen
Hits: 442
29
okt
0

Update aanpassingen autobelastingen per 2016

Geplaatst door op in Nieuws

De autobelastingen worden per 2016 aangepast. Eigenaren van zeer zuinige elektrische of hybride auto's gaan dan meer belasting betalen, blijkt uit documenten die staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) afgelopen donderdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Zo worden eigenaren van elektrische of hybride auto's met een CO2-uitstoot van maximaal vijftig gram niet langer vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting: vanaf 2016 moeten zij de helft gaan betalen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsvoorwaarden
Hits: 763
29
okt
0

Zelfsturende teams: alles of niets?

Geplaatst door op in Opinie

'Kan een organisatie een beetje zelfsturend zijn? Ik denk het niet', stelt een man tijdens een symposium over nieuw organiseren in Amersfoort. Heeft hij gelijk? Zijn vraag triggert me. Ik denk terug aan eind 2009. Als managementteam startten we één zelfsturend team binnen Effectory: Team Klantenonderzoek. Ons eerste experiment op dit gebied. We leerden ontzettend veel over zelfsturing: wat werkt wel en wat werkt absoluut niet? Of deze man naar mijn mening gelijk heeft en of het ons gelukt is om een beetje zelfsturend te zijn, lees je in deze blog.

Doorgaan met lezen
Hits: 1198
28
okt
0

Volg de sporen van Mayor Tom

Geplaatst door op in Opinie

Op januari 2012 checkte ik voor de eerste keer in op Foursquare. Locatie: bushalte Van Renesselaan, de bushalte dichtbij mijn huis waar bus 50 stopt om me naar het station Driebergen-Zeist (7 minuten) te brengen, of in de andere richting rechtstreeks naar Utrecht Centraal station (20 minuten). Op 20 juni 2014 checkte ik voor de laatste keer in, op mijn huisadres in Zeist.

Doorgaan met lezen
Hits: 1201
28
okt
0

Back to basics: coördineren is de toekomst

Geplaatst door op in Artikelen

Veel organisaties werken met individuele doelstellingen of teamdoelstellingen. Maar weinig organisaties werken met coördinatiedoelstellingen. Zonde, want echte samenwerking gaat over disciplines heen. Het Nieuwe Werken biedt een kans deze handschoen op te pakken. Als leidinggevenden op hun handen kunnen zitten tenminste.

Doorgaan met lezen
Hits: 1055
27
okt
0
Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid.

Doorgaan met lezen
Hits: 1770
27
okt
0

Zonder ondernemerschap geen innovatie en groei

Geplaatst door op in Artikelen

De baan voor het leven bestaat niet meer. Standaardwerkzaamheden zijn we in een rap tempo aan het automatiseren of elimineren. Werkzaamheden hebben vaak een tijdelijk karakter, elke tweede functie is tegenwoordig een projectfunctie. De verandering van het wezen van werk heeft mede gezorgd voor de opkomst van de zelfstandige.

Doorgaan met lezen
Hits: 1592