• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
17
apr
0

Zachtheid

Geplaatst door op in Artikelen

Het boek Leiderschapsalfabet is begonnen met het hoofdstuk Aftrap en de boodschap dat 'leiderschap' alles te maken heeft met het overbruggen van verschillen en het samenbrengen van denkwijzen met denk- en doe-patronen via gedachtegoed. De conclusie is dat echte leiders blijven voortleven in de harten en hoofden van mensen (Van der Lee, 2013). Volgens het citaat van Lao-Tzu is hiervoor zachtheid en buigzaamheid nodig. Een mooie bevinding om dit boek over Leiderschap in Zachtheid mee af te ronden.

Doorgaan met lezen
Hits: 81
17
apr
0

High potential of wandelende woekerpolis?

Geplaatst door op in Opinie

Veel producten zijn aan de bron nog niet bruikbaar. Met ruwe olie begin je niet veel, mergel is niet de ideale bouwsteen en cacaobonen zijn, vers van de boom, niet te eten. Vaak moet je een hulpbron (een resource) eerst nog raffineren, bewerken, fermenteren of combineren. Zo ontstaan producten die een veel grotere waarde vertegenwoordigen, respectievelijk benzine, cement, chocola of bier.

Doorgaan met lezen
Hits: 130
16
apr
0

Flexibel werken en gezinnen

Geplaatst door op in Opinie

Voelt je personeel zich goed behandeld en zijn ze gelukkig in hun baan, dan worden ze productievere werknemers. Een werknemer toestaan zijn of haar carrière rondom het gezinsleven te plannen, laat zien dat het bedrijf hem of haar ziet als individu. En dat is van grote invloed op het behoud van personeel. Als mensen voor een bedrijf werken, dat dezelfde dingen belangrijk vindt als zijzelf vinden, zijn ze minder snel geneigd te zoeken naar mogelijkheden buiten die organisatie, aldus Hilde Verlee Country Manager Benelux van Polycom.

Doorgaan met lezen
Hits: 122
16
apr
0

Congres: Integriteit, hoe pak je dat op?

Geplaatst door op in Nieuws

Integriteit is een belangrijk thema voor zowel het bedrijfsleven als (semi)overheid. SBI organiseert donderdag 15 mei een congres voor leidinggevenden, HR-medewerkers en OR-leden die werk willen maken van een transparante organisatiecultuur. Sprekers zijn onder meer Doekle Terpstra en Petra Broekhuijsen (projectleider integriteit bij Enexis).

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Organiseren
Hits: 100
16
apr
0

Zelfsturend vanuit verbinding

Geplaatst door op in Artikelen

Eigen regie is een veelgehoorde term. Logisch, in het tijdperk der mogelijkheden. Zelfsturende teams sluiten hierbij aan en zijn cruciaal voor organisaties om slagkracht te ontwikkelen en te behouden. In een tijd waarin veranderingen zich in hoog tempo opvolgen stellen zij de organisatie in staat om haar marktpositie te behouden en te versterken.

Doorgaan met lezen
Hits: 114
15
apr
0

Krachtles 2: Betekenisvolle visie - Een boost door bezieling

Geplaatst door op in Artikelen

De komende periode schrijft Hans van der Loo, adviseur en schrijver van de boeken 'Kus de visie wakker', 'We hebben er zin in' en 'Energy Boost' om de drie weken een verhaal over een van de 20 'krachtlessen' om je energie beter te benutten en nieuwe energie te krijgen. De globale thematiek van die krachtlessen staat vast. De concrete inhoud gaan we samen met onze lezers bepalen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Engagement Leren
Hits: 400
15
apr
0

12 dingen om te leren als je een carrière wil in HR

Geplaatst door op in Opinie

Als je een carrière wil in HR, denk dan goed keer na. Het HR- landschap zal in de komende jaren drastisch veranderen. De generalisten zullen voor een groot deel verdwijnen, en het meeste HR werk zal voor specialisten zijn. Als je, hopelijk na zorgvuldige overwegingen, nog steeds kiest voor een carrière in HR, wat kun je dan het beste leren?

Doorgaan met lezen
Hits: 426
14
apr
0
Geplaatst door op in Opinie

In deze serie blogs gaat Guido van de Wiel, auteur van het boek Innoveerkracht, in op de term innoveerkracht. Innoveerkracht gaat over het leren te leren, zodat mensen in organisaties zich – fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel – optimaal kunnen blijven voeden op een manier die op dat moment bij hen past én die aansluit bij de veranderende omgeving.

Doorgaan met lezen
Hits: 223
14
apr
0
Geplaatst door op in Nieuws

In het rapport "Het verborgen potentieel van werkend Nederland" heeft Effectory de grootste HR-benchmark van Nederland tegen het licht gehouden en de bevindingen samengebundeld. Het rapport geeft een scherp inzicht in hoe het met goed werkgeverschap en goed werknemerschap binnen de organisaties in Nederland is gesteld.

Doorgaan met lezen
Hits: 169
11
apr
0

Tuinman, hou je gras groen!

Geplaatst door op in Artikelen

Uit onderzoek van 4youngpeople en Careerwise onder 1.300 hoger opgeleiden van 20-35 blijkt dat ruim tweederde van de young professionals het komende jaar van baan wil wisselen. Daarvan verwacht een grote meerderheid bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Deze jobhop-mindset van de nieuwe generatie is iets waar veel (met name grotere traditionele) werkgevers last van hebben.

Doorgaan met lezen
Hits: 288