• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
19
sept
0

Whitepaper: De vier onmisbare zaken voor adoptie social platform

Geplaatst door op in Artikelen

Na de implementatie van een nieuw platform voor effectiever kennisdelen en samenwerken zijn het de mensen in een organisatie die het moeten gebruiken. Hoe zorg je ervoor dat het medewerkers het platform adopteren? Lees in deze whitepaper de vier onmisbare zaken voor adoptie van een social platform.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Adoptie Technologie
Hits: 382
19
sept
0

40 Procent werknemers vindt opleidingsmogelijkheden onduidelijk

Geplaatst door op in Artikelen

Werknemers vinden dat hun werkgever de mogelijkheden om door te leren niet voldoende duidelijk maakt. Dit blijkt uit een recent onderzoek van NIDAP, uitgevoerd in samenwerking met Springest onder meer dan 3000 werknemers die zich het afgelopen jaar online oriënteerden op een opleiding. Het verbeteren van de communicatie over mogelijkheden zorgt voor een grotere flexibiliteit en mobiliteit van werknemers.

Doorgaan met lezen
Getagged in: E-learning Leren
Hits: 316
18
sept
0

Leve het tweede leven: ontwikkeling door te durven

Geplaatst door op in Artikelen

Als je bij Stam Aardappels naar links rijdt, kom je op een weg naar het water, daar vind je hem. De portier bij de Foodmarket in Amsterdam West vulde het ontbrekende stukje van mijn routebeschrijving naar Rederij Kees moeiteloos in. Toen ik aan kwam fietsen, stapvoets over het imposante terrein met markthallen vol levensmiddelenhandelaren, zag ik Jan Morren staan bellen. Zo te horen was hij een verzending aan het regelen voor zijn bedrijf. Hoe kijkt hij terug op zijn carrièrre?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Engagement Leren Vitaliteit
Hits: 242
18
sept
0
Geplaatst door op in Opinie

Zegt de directeur tegen de HR-manager: Wat als we investeren in onze mensen en ze gaan daarna weg? Zegt de HR-manager: Wat als we het niet doen en ze blijven? Het is een tegeltjeswijsheid geworden in HR-land, maar daarmee niet minder waar. Wie niet investeert in zijn mensen roept de problemen over zichzelf af. Dat geldt óók voor de begeleiding van medewerkers die de organisatie verlaten. Outplacement, helemaal terug op de HR-agenda, is in veel gevallen een slimme investering in de toekomst.

Doorgaan met lezen
Hits: 686
18
sept
0

De veranderende waarde(n) van werk: gevolgen voor HRM

Geplaatst door op in Nieuws

De onvoorspelbaarheid van de markt, maar ook de veranderende regelgeving van de overheid, dwingen organisaties ertoe om zich voortdurend aan te passen. Termen als reorganisatie, verplatting, herstructurering, outsourcing en inkrimpen zijn tegenwoordig normaal geworden. Veranderen is de norm.

Doorgaan met lezen
Hits: 297
17
sept
1

Hoe tijdsdruk effectief op te lossen

Geplaatst door op in Artikelen

Tijdsdruk ontwricht menige organisatie. Gemakkelijke oplossingen werken zelden. Toch is effectief ingrijpen waarbij duurzame oplossingen worden gevonden heel goed mogelijk. De hr-adviseur moet zich echter goed bewust zijn van de eigen rol hierbij.

Doorgaan met lezen
Hits: 258
17
sept
0

Psychologisch kapitaal – de medewerker en de winst, deel 4: Veerkracht

Geplaatst door op in Artikelen

Organisaties lijken allemaal op zoek naar veerkracht. Tegenslag? Sta weer op! Mislukt project? Probeer het nog een keer. Veerkracht zorgt dat je kunt doorgaan als het tegenzit. De vraag is alleen: Hoe kom je aan veerkracht? Het blijkt dat dit niet alleen een karaktertrek is, maar dat je jezelf kunt trainen in veerkrachtig zijn. In deze blog vertellen we wat veerkracht is, hoe je het wordt en wat je er aan hebt.

Doorgaan met lezen
Hits: 187
16
sept
1

4 Overwegingen voor je volgende carrièrestap in hr

Geplaatst door op in Opinie

Kort geleden had ik een gesprek met een jonge hr-professional. Ze had ongeveer drie jaar ervaring en dacht na over een volgende stap. Als onderdeel van dit proces sprak ze een paar senior hr-professionals over hun visie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: HRD Loopbaanontwikkeling
Hits: 454
16
sept
0

Uw organisatie schaamtebestendig? De kracht van kwetsbaarheid en schuld

Geplaatst door op in Artikelen

Bedrijfscultuur, en de effectiviteit daarvan op welzijn en omzet, is een onderwerp dat al enkele decennia wordt onderzocht. Medewerkers dragen hun steentje bij aan de cultuur, maar het management speelt hierin ook zeker een belangrijke rol. Er zijn tal van adviezen te vinden over dit onderwerp, maar het belangrijkste advies is misschien wel: Word schaamtebestendig.

Doorgaan met lezen
Hits: 416
15
sept
0

Nieuw organiseren met succesvolle teams: 12 ingrediënten voor resultaat en plezier met community based werken

Geplaatst door op in Artikelen

Steeds meer mensen en organisaties ondervinden dat de huidige manier van organiseren niet meer past bij de eisen die deze tijd stelt. Hoe het wel moet, weet eigenlijk niemand. Vaststaat, dat we in lossere verbanden gaan samenwerken, waarbij het individu steeds meer centraal zal staan. En dat individu stelt heel andere eisen dan twintig jaar geleden.

Doorgaan met lezen
Hits: 1222