• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
24
okt
0

Referentieonderzoek biedt kansen voor hr

Geplaatst door op in Opinie

Uit eten, een hotel boeken of een online aankoop? Bij het maken van keuzes vinden we het heel normaal om de ervaringen van anderen mee te laten wegen. Bij de werving en selectie van vast en interim personeel, trekken we ons echter bitter weinig aan van de ervaringen van anderen en slaan we het referentieonderzoek vaak over. Hr en recruiters stellen zich daarmee kwetsbaar op en lopen zelfs het risico bij te dragen aan nalatigheid.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Recruitment
Hits: 758
23
okt
0

De veranderende waarde(n) van werk: investeren in duurzame inzetbaarheid loont

Geplaatst door op in Artikelen

De Nederlandse overheid vindt duurzame inzetbaarheid een belangrijk thema. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft in dit kader de website www.duurzameinzetbaarheid.nl opgezet. Helaas hebben werkgevers te weinig structurele aandacht voor dit thema. In dit artikel ga ik in op incidentele maatregelen zoals subsidies, maar ook hoe je structureel effect kunt bereiken.

Doorgaan met lezen
Hits: 858
22
okt
0

Expatise HR International Mobility Congres: ‘Employing staff in and from Asia’

Geplaatst door op in Nieuws

Organisaties die internationaal werken hebben baat bij het aanstellen van een expert binnen hr op het gebied van hr international mobility. Expatise Academy, een opleidingsinstituut voor hr international mobility professionals pleit voor een hogere waardering en ondersteuning van het vak. Zij organiseren op 18 november een congres voor organisaties met grensoverschrijdende werkzaamheden, met name in en vanuit Azië.

Doorgaan met lezen
Hits: 617
22
okt
0

7 Praktische tips voor leidinggeven aan een leeg kantoor

Geplaatst door op in Artikelen

Stel dat straks kantoren alleen nog plekken zijn om elkaar te ontmoeten. En stel dat jij dan leidinggevende bent. Dan heb je beslist een paar uitdagingen. Hoe weet je waar iedereen mee bezig is? Hoe zorg je dat het werk af komt? Hoe bewaak je de sociale cohesie? Zeven praktische tips.

Doorgaan met lezen
Hits: 1480
22
okt
0

Flexibeler werken en moderner verlof

Geplaatst door op in Nieuws

Na een lange voorgeschiedenis heeft de Tweede Kamer onlangs ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden en met het wetsvoorstel Flexibel werken. Als gevolg van beide wetsvoorstellen zullen de Wet arbeid en zorg en de Wet aanpassing arbeidsduur worden gewijzigd.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsrecht
Hits: 966
21
okt
0

De Toekomst van HR deel 24 - Kunnen we de taken van HR verdelen (en HR afschaffen)?

Geplaatst door op in Opinie

Hoewel het het einde van deze serie en het einde van mijn blog zou betekenen, ben ik benieuwd of we zonder HR kunnen. Human resource management is een recente uitvinding en waarom zou het niet overbodig kunnen zijn?

Doorgaan met lezen
Hits: 1044
21
okt
0

Krachtles 6: Wilskracht – De deugd van discipline

Geplaatst door op in Artikelen

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt dit een van de minder gelezen 'krachtlessen'. Waarom? Omdat wilskracht in ons land niet bijzonder hoog staat aangeschreven. We hebben niet zoveel met mensen die monomaan hun ambities najagen. Woorden als discipline en zelfbeheersing doen ons de rillingen over het lijf lopen. We zijn er ook niet goed in: desgevraagd geeft maar 9% van de Nederlandse werknemers aan 'zonder afleiding aan het realiseren van zijn doelen te werken'.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie Vitaliteit
Hits: 1542
21
okt
0

De veranderende waarde(n) van werk: de arbeidsmarkt als arena

Geplaatst door op in Artikelen

Mede dankzij de ervaringen van mijn broer met een flexibel personeelsbestand, had ik een bepaalde kijk op flex. Inmiddels is mijn visie op contractuele relaties op de arbeidsmarkt ingrijpend gewijzigd. In dit artikel ga ik in op de veranderende omstandigheden van die arbeidsmarkt.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Organiseren
Hits: 858
20
okt
0

Slow change

Geplaatst door op in Artikelen

Aan de hand van de ontwikkelingen van verandermanagement in de afgelopen vijftig jaar en enkele praktijkcases, pleiten Wilco Bontenbal en Koen Struijk voor een bestendige manier van veranderen: slow change.

Doorgaan met lezen
Hits: 1216
20
okt
0

HRtalent of the Year 2014: finalisten zijn bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Afgelopen donderdag, 16 oktober, was het zover; de halve finale van HR Talent of the Year 2014. Zesentwintig zenuwachtige kandidaten melden zich rond 9 uur op het hoofdkantoor van Yacht voor een ontbijt met de jury.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Talentmanagement
Hits: 1092