• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
23
jan
0

HR-Business game; studenten hrm klaargestoomd voor de toekomst

Geplaatst door op in Opinie

Stiekeme bijeenkomsten, gefluister in de gangen en achterdochtige en fanatieke blikken in gebouwdeel A van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deel A, het domein van de Human Resources Management studie, is nu het decor waar de jaarlijkse beruchte HR-Business game wordt gespeeld. De grootste hr-reality-game van het jaar voor tweedejaars studenten hrm. Met snoeiharde concurrentie en slimme strategieën van hr professionals van de toekomst.

Doorgaan met lezen
Hits: 509
23
jan
0

Betrand Prinsen: mix je personeel

Geplaatst door op in Opinie

Organisaties willen vaker een combinatie maken van vaste en flexibele medewerkers. Maar hoe doe je dat op de juiste manier? Flex-specialist Bertrand Prinsen: "Je moet niet denken in vast of flex, maar in de juiste mensen op de juiste plaats."

Doorgaan met lezen
Hits: 501
22
jan
0

Onderzoek naar trends en prioriteiten bij de inhuur van zzp’ers: hr moet de lead nemen

Geplaatst door op in Artikelen

Twee Amerikaanse organisaties, MBO partners en HRO Service and Technology Association, hebben een onderzoeksrapport uitgebracht over de stand van zaken rond het inhuren van zelfstandig professionals en de prioriteiten die organisaties hebben als het gaat om hun inhuurbeleid. Al is de Amerikaanse markt niet een-op-een te vertalen naar de Nederlandse situatie, is het toch zinvol om te kijken wat er van zo’n onderzoek te leren valt. Er liggen meer dan genoeg parallellen met hoe we in Nederland omgaan, of zouden moeten omgaan met het inhuren van zzp´ers.

Doorgaan met lezen
Hits: 594
22
jan
0

Advertorial: Grenzen verleggen met hr in 2015

Geplaatst door op in Nieuws

...of gewoon weer een erg druk jaar en vooral geleefd worden door... ja door wie eigenlijk? In deze advertorial gaat Frans van Loef in op de masterclass Freecapacity die hij op donderdag 26 maart organiseert. 

Doorgaan met lezen
Hits: 3113
22
jan
0

Wat hr kan leren van een Market Garden veteraan

Geplaatst door op in Artikelen

De uitdaging bij elke hr interventie is om de medewerkers in hun kern te raken, zodat ze zich echt openstellen. Hun schillen afleggen en niet meer reageren uit gewoonte of wenselijk gedrag. Pas dan komen wezenlijke gesprekken op gang, waardoor blijvende verandering van binnenuit mogelijk wordt. Pas dan ontstaan verbindingen die intact blijven onder uitdagende omstandigheden. Dus welke methodiek je ook inzet, duurzame resultaten vragen allereerst om het bereiken van de mens achter de werknemer. En dat doe je met je eigen autoriteit.

Doorgaan met lezen
Hits: 709
20
jan
0

Whitepaper: Aan de slag met vitaliteit - 10 uitgangspunten

Geplaatst door op in Artikelen

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid krijgen de laatste jaren veel aandacht. Begrijpelijk als je kijkt naar onze prestatiemaatschappij. We moeten steeds meer met minder. Hoe ga je als organisatie hiermee om en met thema's als vergrijzing, werk-privé balans en de sterke toename van stress- en burn-out gerelateerde klachten? Download de gratis whitepaper van e-office en leer van praktijkcases en denkrichtingen op basis van onderzoek.

Doorgaan met lezen
Hits: 1318
20
jan
0

Finalisten Internal Branding Jaarprijs bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Drie cases zijn door de jury benoemd tot finalist: Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, RET en Stedin. Op 12 februari wordt winnaar van de Internal Branding jaarprijs bekend gemaakt tijdens het gelijknamige event.

Doorgaan met lezen
Hits: 950
20
jan
0

De jaarlijkse integriteitstest - deel 2

Geplaatst door op in Opinie

Dit is deel 2 van de jaarlijkse integriteitstest. Deelname is vrijwillig. Lees elke beschreven situatie zorgvuldig en beoordeel in welke mate je het beschreven gedrag gepast vindt. 1 = zeer ongepast, 2 = ongepast, 3 = moeilijk te beoordelen, 4 = passend, 5 = zeer toepasselijk.

Doorgaan met lezen
Hits: 954
19
jan
0

Recensie - Van ‘feest der herkenning’ naar getalenteerde professional

Geplaatst door op in Opinie

Met Groeien naar lean & meaningful management support heeft Annemarie de Martines een waardiger opvolger van 'Dieu Secretaresse, hello Assistant' geschreven. Stap voor stap, met een logische en heldere structuur leidt ze de lezer op een plezierige wijze naar nieuwe manieren van management ondersteuning.

Doorgaan met lezen
Hits: 1165
19
jan
1

Leidinggeven aan een leeg kantoor deel 2 - Van aanwezigheid naar prestatie? Echt niet!

Geplaatst door op in Opinie

Sturen op output, resultaatgericht werken, doelgericht functioneren, resultaatafspraken maken. Dit zijn termen die horen bij Het Nieuwe Werken. Iedereen kan zelf bepalen waar en wanneer hij aan het werk gaat. Sturen op aanwezigheid is dan niet meer haalbaar is de gedachte. Leidinggevenden moeten meer sturen op prestatie dan op aanwezigheid. Maar is dat wel waar? Slaan we hier niet een beetje in door?

Doorgaan met lezen
Hits: 1635