• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
01
okt
0

Wenende ouders

Geplaatst door op in Opinie

Ik ben dol op patronen. Als je daar eenmaal van hebt geproefd, kun je niet meer zonder. Wat is het toch elke keer weer een feest om ze te ontdekken. Soms voel ik me net een jager. Op zoek naar een patroon om haar wild mee te schieten.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Patronen
Hits: 87
01
okt
0

Ruilhandel: Een exemplaar van De Schaduwkant van Leiderschap voor een recensie

Geplaatst door op in Nieuws

Wij stellen regelmatig boeken ter beschikking in ruil voor het schrijven van een recensie. Vond je de voorpublicatie van hoofdstuk 2 en hoofdstuk 5 uit De Schaduwkant van Leiderschap naar meer smaken? Van Gorcum stelt gratis drie exemplaren ter beschikking voor het schrijven van een recensie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leiderschap
Hits: 113
01
okt
0

Robotisering en de arbeidsmarkt: mooi voorland of nachtmerrie?

Geplaatst door op in Artikelen

De disccussie over de mate waarin technologie in de toekomst banen zal verdringen wordt binnen het hr-vakgebied al een tijd gevoerd. Eergisteren gooide Minister Lodewijk Asscher nog wat extra kolen op het vuur. Een logisch klinkende gedachte is: 'Technologie automatiseert vooral repetatief werk en zal daarom vooral laaggeschoolde banen vervangen. In plaats van deze banen ontstaan nieuwe banen. Dit is tot nu toe altijd zo geweest en zal ook nu gebeuren'. Ook ik zat tot voor kort redelijk op deze lijn.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie Technologie
Hits: 340
01
okt
0

Beloningsonderzoek 2014

Geplaatst door op in Nieuws

Zoals ieder jaar sinds 1999 heeft RaymakersvdBruggen dit jaar het beloningsonderzoek advocatuur uitgevoerd (NJSA). In dit beloningsonderzoek vergelijken wij de salarissen en andere arbeidsvoorwaarden van de advocaten en secretaresses bij de deelnemende kantoren, die daartoe verdeeld worden in vier homogene groepen. In dit artikel geven wij een samenvatting van de belangrijkste conclusies en ontwikkelingen.

Doorgaan met lezen
Hits: 114
30
sept
0

Waar krijg jij trek van?

Geplaatst door op in Artikelen

'Guts, No Glory!', was dit jaar de slogan van HRday. Hét paradepaardje van de HRcommunity vindt jaarlijks plaats in juni en heeft een wisselend, actueel thema. Debat, dialoog en het delen van ervaringen zijn de bouwstenen voor deze dag. HRday is er voor hr en lijnmanagement op zoek naar vernieuwing en verbetering. Dit jaar stond de bijeenkomst in het teken van wendbaar organiseren. Tientallen professionals waren aanwezig op Landgoed Zonheuvel in Doorn om informatie te halen, te brengen en te delen.

Doorgaan met lezen
Hits: 308
30
sept
0

10 manieren om potentieel beter te ontwikkelen

Geplaatst door op in Opinie

Er zijn veel mensen in organisaties van wie het potentieel niet volledig wordt benut. Organisaties worden veel productiever en mensen een stuk gelukkiger wanneer we een manier vinden om het potentieel te benutten. Tien manieren om potentieel beter te ontwikkelen.

Doorgaan met lezen
Hits: 392
30
sept
0

HRtalent of the Year 2014: Halve finalisten zijn bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Maandag is bekend gemaakt welke 11 Young Professionals en welke 16 HR Starters door mogen naar de halve finale van HR Talent of the Year 2014. Bekijk wie er door zijn naar de halve finale!

Doorgaan met lezen
Hits: 299
29
sept
0

Zelfmanagement is meer dan timemanagement!

Geplaatst door op in Opinie

Deze maand kwam ik weer allerlei onderzoeken tegen dat het nieuwe werken niet succesvol is. Het geeft mensen stress, door verminderde controle lopen de minder gemotiveerde medewerkers de kantjes ervan af en mensen hebben minder persoonlijk contact en binding met elkaar. De oplossing ligt volgens mij in het inzicht hebben in je eigen waarden.

Doorgaan met lezen
Hits: 553
29
sept
3

De Drie Dimensies van succes

Geplaatst door op in Boeken

Performance, Engagement en Agility zijn de drie dimensies die je in personeel kunt herkennen. Door vanuit deze perspectieven te kijken vergemakkelijk je beslissingen die sneller succes tot gevolg hebben. Lees meer in het nieuwe boek van Nico Verbaan.

Doorgaan met lezen
Hits: 187
29
sept
0

Handboek Arbeid & Pensioen: Hoofdstuk 3 & 4

Geplaatst door op in Artikelen

Kennis over de huidige stand van zaken rondom arbeidsrecht is onmisbaar voor iedere hr-directeur en ook word je geacht te weten wat de impact is van de nieuwste jurisprudentie op je beleid. De advocaten van Van Benthem & Keulen willen graag hun kennis met de leden van HRcommunity delen. Theorie en praktijk zijn gebundeld in het Handboek Arbeid & Pensioen. Wij publiceren iedere twee weken twee hoofdstukken uit dit onmisbare naslagwerk.

Doorgaan met lezen
Hits: 377