• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
02
sept
0

8 lessen getrokken uit een trip naar Den Haag

Geplaatst door op in Opinie

Dit voorjaar heb ik deelgenomen aan twee 'Stadsklassen', georganiseerd door Stroom Den Haag. Ik ben geïnteresseerd in vragen als: Wat kunnen organisaties leren van de manier waarop steden zich ontwikkelen? Kunnen steden een inspiratie zijn voor organisaties?

Doorgaan met lezen
Hits: 161
01
sept
0

Top 5 meest gelezen items in augustus

Geplaatst door op in Nieuws

Elke maand levert een grote groep auteurs een bijdrage aan HRzone.nl door het schrijven van  artikelen, blogs en whitepapers. Daarnaast houden wij u ook door middel van nieuwsberichten en de laatste boeken op de hoogte van HR & Change. Wij zetten de 5 meest gelezen items van de maand augustus voor u op een rij.

Doorgaan met lezen
Hits: 219
01
sept
0
Geplaatst door op in Artikelen

Ondernemers kunnen miljoenen euro's verdienen met het gebruik van e-hrm. Dat voordeel halen ze er echter onvoldoende uit. De sleutel tot het succes is menselijk gedrag van managers en medewerkers. Daar kunnen bedrijven heel goed op sturen.

Doorgaan met lezen
Hits: 801
29
aug
0

De essentie van inspireren

Geplaatst door op in Boeken
Wat is inspireren en hoe creëer je meer werkbevlogenheid en betrokkenheid binnen je organisatie? Met deze toolbox kunnen organisatie goed inspelen op 'Employee Engagement' en zich meer richten op toekomstige groei & wendbaarheid.
 
Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie
Hits: 198
29
aug
2

Van resource naar asset: HR en de kracht van mensen

Geplaatst door op in Opinie

Heb je wel eens nagedacht over de term HR, Human Resource. Wat zegt dat nou eigenlijk. Probeer eens van een afstand te kijken naar dit begrip. Ik zie een magazijn voor me met boormachines, olievaten, generatoren en mensen…resources dus. Bronnen waar we uit kunnen putten. Wanneer deze op zijn, vervangen we ze of vullen we ze aan. De resources moeten wel aan bepaalde specificaties voldoen want anders passen ze niet in het proces.

Doorgaan met lezen
Hits: 473
29
aug
1

Nu in het theater: lachen met intercedenten!

Geplaatst door op in Opinie

Je bent jong, slim en afgestudeerd: de ideale omstandigheden voor een starter op de arbeidsmarkt. Nooit meer ingewikkelde tentamens, nooit meer lastige werkgroepen... Aan de slag! O ja, nog even die brief aftikken voor dat leuke bedrijf. Goed je best doen op het gesprek, en het echte leven kan dan eindelijk beginnen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Recruitment
Hits: 443
28
aug
0

Drie tips voor ontslag op staande voet

Geplaatst door op in Artikelen

Ontslag op staande voet is zwaar geschut. Wie het in wil zetten, moet goed letten op de eisen die gelden voor het toepassen van deze vorm van ontslag. Er zijn drie belangrijke spelregels die de werkgever in acht moet nemen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsrecht
Hits: 454
28
aug
0

Krachtig ego basis voor talentontwikkeling

Geplaatst door op in Artikelen

Waarom is de een wel in staat zijn talent succesvol te ontwikkelen en de ander niet? Die vraag houdt menig organisatie bezig nu talentontwikkeling de volle aandacht krijgt. Dit vanwege het potentieel om de productiviteit te verhogen tegen lage kosten. Het ei van Columbus in deze tijd zou je denken. Toch is die productiviteitsverhoging niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Niet al het talent maakt zijn belofte waar.

Doorgaan met lezen
Hits: 387
27
aug
0

Empathie als fundamentele basis voor duurzame inzetbaarheid

Geplaatst door op in Opinie

Duurzame inzetbaarheid leidt tot pittige discussies; over wie waarvoor verantwoordelijk is en of een leven lang leren nu wel zo realistisch is. Mogen we elkaar aanspreken op gezond leven en vitaliteit? Worden hr-instrumenten effectief ingezet? En dragen deze instrumenten daadwerkelijk bij aan goede, gezonde en plezierige werkomstandigheden tot aan je pensioen? Zinvolle discussies, maar wat leveren ze op?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Inzetbaarheid
Hits: 668
27
aug
2

Talent en Leiderschap ontwikkelen? Onzin!

Geplaatst door op in Artikelen

Gewoon wat ontnuchterende cijfers uit een niet zo ver verleden. Uit een wereldwijd onderzoek van Mercer kwam naar voren dat drie op de vijf organisaties het budget voor talentontwikkeling heeft verhoogd (Mercer, 2013). Prima alleen staat daar tegenover dat slechts 24 procent van de verantwoordelijken binnen de onderzochte organisaties van mening is dat talentontwikkeling een goede investering is.

Doorgaan met lezen
Hits: 3026