• Home
  Home Hier kunnen alle blogberichten van HRzone gevonden worden.
 • Kennisdomeinen
  Kennisdomeinen Toont een lijst met kennisdomeinen op HRzone
 • Tags
  Tags Toont een lijst met tags die op HRzone worden gebruikt.
 • Auteurs
  Auteurs Zoek naar uw favoriete auteur op deze site.
 • Inloggen
  Login Inlogformulier
Laatste berichten
22
okt
0

7 Praktische tips voor leidinggeven aan een leeg kantoor

Geplaatst door op in Artikelen

Stel dat straks kantoren alleen nog plekken zijn om elkaar te ontmoeten. En stel dat jij dan leidinggevende bent. Dan heb je beslist een paar uitdagingen. Hoe weet je waar iedereen mee bezig is? Hoe zorg je dat het werk af komt? Hoe bewaak je de sociale cohesie? Zeven praktische tips.

Doorgaan met lezen
Hits: 507
22
okt
0

Flexibeler werken en moderner verlof

Geplaatst door op in Nieuws

Na een lange voorgeschiedenis heeft de Tweede Kamer onlangs ingestemd met het wetsvoorstel Modernisering regelingen voor verlof en arbeidstijden en met het wetsvoorstel Flexibel werken. Als gevolg van beide wetsvoorstellen zullen de Wet arbeid en zorg en de Wet aanpassing arbeidsduur worden gewijzigd.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsrecht
Hits: 263
21
okt
0

De Toekomst van HR deel 24 - Kunnen we de taken van HR verdelen (en HR afschaffen)?

Geplaatst door op in Opinie

Hoewel het het einde van deze serie en het einde van mijn blog zou betekenen, ben ik benieuwd of we zonder HR kunnen. Human resource management is een recente uitvinding en waarom zou het niet overbodig kunnen zijn?

Doorgaan met lezen
Hits: 319
21
okt
0

Krachtles 6: Wilskracht – De deugd van discipline

Geplaatst door op in Artikelen

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt dit een van de minder gelezen 'krachtlessen'. Waarom? Omdat wilskracht in ons land niet bijzonder hoog staat aangeschreven. We hebben niet zoveel met mensen die monomaan hun ambities najagen. Woorden als discipline en zelfbeheersing doen ons de rillingen over het lijf lopen. We zijn er ook niet goed in: desgevraagd geeft maar 9% van de Nederlandse werknemers aan 'zonder afleiding aan het realiseren van zijn doelen te werken'.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Motivatie Vitaliteit
Hits: 536
21
okt
0

De veranderende waarde(n) van werk: de arbeidsmarkt als arena

Geplaatst door op in Artikelen

Mede dankzij de ervaringen van mijn broer met een flexibel personeelsbestand, had ik een bepaalde kijk op flex. Inmiddels is mijn visie op contractuele relaties op de arbeidsmarkt ingrijpend gewijzigd. In dit artikel ga ik in op de veranderende omstandigheden van die arbeidsmarkt.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Arbeidsmarkt Organiseren
Hits: 224
20
okt
0

Slow change

Geplaatst door op in Artikelen

Aan de hand van de ontwikkelingen van verandermanagement in de afgelopen vijftig jaar en enkele praktijkcases, pleiten Wilco Bontenbal en Koen Struijk voor een bestendige manier van veranderen: slow change.

Doorgaan met lezen
Hits: 559
20
okt
0

HRtalent of the Year 2014: finalisten zijn bekend

Geplaatst door op in Nieuws

Afgelopen donderdag, 16 oktober, was het zover; de halve finale van HR Talent of the Year 2014. Zesentwintig zenuwachtige kandidaten melden zich rond 9 uur op het hoofdkantoor van Yacht voor een ontbijt met de jury.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Talentmanagement
Hits: 467
20
okt
0

Lippendienst

Geplaatst door op in Artikelen

Als directies eens beseften wat hun medewerkers echt waard zijn, zouden ze daar anders mee omgaan. Dan zou er ruimte ontstaan voor strategisch talentmanagement. Dan zou er ook meer plaats worden ingeruimd voor een COO (Chief Organization Officer) in het hoogste echelon van ondernemingen. Reken maar dat de factor medewerkers een formidabele strategische voorsprong kan betekenen. Maar wie weet wat die factor echt waard is?

Doorgaan met lezen
Hits: 468
16
okt
0

Geen werknemer is hetzelfde. Hoe regel je opleidingstrajecten alsnog efficiënt?

Geplaatst door op in Artikelen

Ervoor zorgen dat medewerkers zichzelf bijscholen of zelfs omscholen, is niet altijd eenvoudig. In de meeste bedrijven zijn namelijk grofweg twee type werknemers te onderscheiden: het type dat vrijwel altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden om een stap verder te komen en het type dat tevreden is met zijn huidige situatie en (liever) geen extra stappen onderneemt. Hoe zorg je voor efficiënte organisatie van opleidingstrajecten als de individuele behoeften en motivatie onderling sterk verschillen?

Doorgaan met lezen
Getagged in: E-learning HRD Leren
Hits: 961
15
okt
0

5 tips voor het nieuwe sociale leren

Geplaatst door op in Artikelen

Om het nieuwe leren te laten slagen, moet je weten hoe je systemen gebruikt om je dagelijkse werk gemakkelijker te maken. In dit artikel gaat Karen Frank in op ontwikkelingen, vraagstukken en tips omtrent het nieuwe sociale leren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Organiseren Trends
Hits: 950