12
apr

Hoofdredacteur Quest Thomas Hendriks: Zonder humor was Quest maar een saai blaadje

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2841
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Thomas Hendriks vindt zichzelf niet grappig, maar zijn blad Quest dankt haar succes voor een groot deel aan het feit dat het grotendeels doorspekt is met humor, maar ook dat die humor erg herkenbaar is. 

Lees hier de interviews met de andere sprekers op de Beter Ondernemen Show van AFAS Software Michiel MullerErik Kuperus en Marco Aarnink

'Het zijn vaak kleine kwinkslagen, een opmerking of uitkomst die je niet verwacht. Dat zou je bijvoorbeeld kunnen realiseren door te stellen dat Duitsers het meest sterke gevoel voor humor hebben.' Hendriks schudt zo allerlei cijfers uit de mouw over hoeveel vissen door mensen als huisdier worden gehouden. Maar met hetzelfde gemak deelt hij weetjes over humor. Zo weet hij te melden dat er een correlatie is tussen intelligentie en humor: hoe hoger opgeleid, des te minder moeite met foute grappen men heeft. Ook stelt hij dat er een link bestaat tussen humor en pijn: kijkend naar een komische film kunnen mensen langer pijn verdragen. Tja, je moet blijkbaar wat sadistisch zijn om bij Quest te mogen werken.

Selectie nieuwe kandidaten

Hoewel de redacteuren alles doen voor een glimlach op de lippen van de lezer, is het op de werkvloer niet per se lachen, gieren, brullen. 'Zelf ben ik zeker niet de grappigste. Ik ben ook niet degene die de Quest-stijl waar we het nu over hebben, bewaakt. Dat doet de adjunct. Maar bij selectie van nieuwe kandidaten let ik daar wel op. Dan lees ik zakken vol briefpost; de cv’s sla ik in eerste instantie over. Uit de brief maak ik op of de schrijver snapt wat ik zoek.'

Valkuil van humor

Na LINDA. is Quest Neerlands grootste maandblad. Concurrentie ondervindt het niet zozeer vanuit bladenland, maar van Facebook. 'De tijd die gebruikers in Facebook stoppen, steken ze niet in Quest. We moeten dus hard vechten om tijd.' Aangezien het merendeel van de lezers op social media zit, bevindt Quest zich daar ook. 'Daar kan humor soms wel een valkuil zijn. Als je met een knipoog reageert op een negatieve reactie, kan dat soms verkeerd uitpakken. Gevoel en timing bepalen het succes van een grappig bedoelde opmerking.'

Tijdens de BOShow op 21 april treedt Thomas Hendriks op als een van de sprekers. Hij zal dan de kennis op het gebied van humor bij het publiek testen en tal van feitjes delen. Oh ja, alvast een spoiler. Dat van die Duitsers en humor? Dat was dus echt waar.

Benieuwd naar het verhaal van Thomas over de wetenschappelijke kant van humor? Schrijf je dan gratis in voor de Beter Ondernemen Show op 21 april. 

Beter Ondernemen Show: Humor als instrument voor succes l 21 april 2016

Datum: 21 april

Locatie: Da Vinci Theater - AFAS Software Leusden

Tijden: 15:30 uur – 19:00 uur. Deuren openen om 15:00 uur

Kosten: Deelname is kosteloos

Doelgroep: Interessant voor Directie, management en HR

Schrijf je hier in

Beeld: Pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Cultuur Social Media

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32