12
juni

Onderzoek Arbodienstverlening 2014

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2358
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In 2013 berichtten we al uitgebreid over het onderzoek naar arbodienstverlening. HRzone presenteerde samen met Dialoque en de arbodienst selectiesite Arbokiezer de resultaten hiervan.

Het onderzoek van dit jaar is inmiddels bijna afgerond. Aan de zesde editie van dit onderzoek hebben opnieuw meer arbodiensten meegedaan dan de vorige editie. De komende tijd zullen ook nog gesprekken met de 45 arbodiensten worden gevoerd op basis van de antwoorden die men gaf. Hoe staat het met de vraag naar maatwerk en eigen regie? Is deze toegenomen of is er juist een kentering te zien? Hoe staat het met het ambitieniveau van de arbodienstverleners? Welk trends zien zij?

En wat vinden ze eigenlijk van het uitgelekte SER-advies? Tot nog toe was het relatief rustig, maar laat men zich ook echt met stille trom naar de arboslachtbank leiden? Of komt men in verweer tegen de plannen om de arbodienst te degraderen tot een veredeld hulpje van de huisarts? En hoe zit het met de langverwachte doorbaak van duurzame inzetbaarheidoplossingen?

In hoeverre is de arbodienst ook bezig met de klantwens? Op basis van de analyse van 500 klanten van de arbodienst selectiesite Arbokiezerover wordt een helder beeld geschetst van de gemiddelde klantwens als het gaat arbodienstverlening. We houden u op de hoogte van de uitkomsten.

Waardeer dit blogbericht:
Getagged in: ARBO Vitaliteit

Bob Zeegers is ondernemer binnen het speelveld van bedrijfsgezondheid en initiatiefnemer van onder meer Eforis, Arbokiezer, NWRLN, InnoSurance, VerzuimSystemen en HR Navigator.

Reacties