11
mrt

Het binnen Google ontwikkelde ‘Search Inside Yourself’ programma komt naar Amsterdam

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3305
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het binnen Google ontwikkelde 'Search Inside Yourself' programma komt naar Amsterdam! Er is een enorme trend gaande wereldwijd van bedrijven die mindfulness en meditatie aanbieden aan hun medewerkers. We zien het naast Google bij o.a. Samsung, Apple, Facebook, KPMG, Phillips en zelfs het Amerikaanse marinierscorps.

Google, als een van de meest innovatieve bedrijven ter wereld heeft een leidende rol in deze ontwikkeling. Search Inside Yourself (SIY) is een Mindfulness based emotional intelligence programma dat is ontstaan binnen Google in samenwerking met o.a. wetenschappers van Stanford University, emotionele intelligentie specialist Daniel Goleman en mindfulness goeroe Jon Kabath- Zinn. Het programma werd 6 jaar lang ontwikkeld en inmiddels hebben zo'n 3000 Google medewerkers het gevolgd. Tegenwoordig heeft het programma een wachtlijst van 500 Googlers.

De bovengenoemde partijen combineerden hun expertise en legden de link tussen mindfulness training en zelfbewustzijn. Dit laatste is het fundament voor emotionele intelligentie. Zelfbewustzijn leidt tot zelfregulatie, zelfvertrouwen, motivatie, meer empathie en verbeterde sociale- en leiderschapsvaardigheden. Vanuit Stanford werd het programma wetenschappelijk onderbouwd en het is doorspekt met hersenonderzoek. Oprichter (en Google medewerker nr. 107) Chade Men Tang, schreef er een boek over genaamd: Search Inside Yourself dat wereldwijd een bestseller werd.

In december 2012 werd het SIY programma verzelfstandigd in het Search Inside Yourself Leadership Institute (SIYLI). Dit non profit instituut heeft als doen: Wijze en compassionele leiders wereldwijd en wil een bijdrage leveren aan de wereldvrede. Naast Google werkt het instituut onder andere met organisaties als LinkedIn, Ford en SAP.

Het programma komt naar Amsterdam

En nu komt SIY naar Europa! In april 2015 doet het programma Parijs, Amsterdam en Hamburg aan. Op 23 en 24 april staat het Amsterdamse seminar gepland. In twee dagen zullen maximaal 200 deelnemers voor de allereerste keer het Google programma in Nederland ervaren. Mark Coleman (Amerika) en Robert Bridgeman* (Nederland) zijn tijdens deze tweedaagse cursus de trainers. De cursus is zeer interactief. Elke sessie is ongeveer een derde content en twee derde vaardigheidstraining.

Meld je aan voor Search Inside Yourself

Datum: 23 en 24 april
Doelgroep: professionals, manager, HR-professionals en organisaties
Locatie: Mövenpick Amsterdam City Centre

Klik hier voor meer informatie of meld je direct aan.

Benieuwd naar de training? Meld je via deze link aan voor de gratis webinar op 18 maart aanstaande en hoor wat je kunt verwachten!

Waardeer dit blogbericht:
0

Robert Bridgeman is co-founder van de Bridgeman Methode, trainer, coach en auteur van de boeken 'Start vandaag met Lichter leven' en 'Start vandaag met mediteren'. Robert is als trainer als enige Nederlander verbonden aan Search Inside Yourself Institute in Amerika.


linkedin hover 32 twitter hover 32 facebook hover 32