09
juni

De Kracht van Aandacht

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2714
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In dit boek vind je een praktische uitleg over de inhoud en toepassing van Aandacht, Meditatie en Mindfulness. Het presenteert een model van kwaliteit van bewustzijn, en van verdieping van reflectie. Het beschrijft de stappen op het Pad van bewustzijnsontwikkeling van het begin tot het resultaat, de realisatie van de natuur van je geest.

Rust en ruimte

Als je een moment neemt om je geest te observeren dan merk je dat hij constant in beweging is. Je ziet al snel dat je geest meestal in een staat van ongecontroleerde onrust is. Het maakt dat je vaak onrustig en druk in je hoofd bent. We kennen allemaal de ervaring dat we eerder achter de feiten aanlopen dan dat we onze geest in de hand hebben.

Trainen van je geest

Voor innerlijke rust en ruimte zullen we onze geest moeten trainen. De tradities waaruit de technieken van meditatie en mindfulness voortkomen geven aan dat het doel ervan het trainen van onze geest is. Het betekent simpelweg dat we door onze aandacht te (kunnen) richten we niet langer automatisch in allerlei oude gewoonten van denken en doen verzanden. Het zijn deze oude patronen die ons stress en onrust opleveren.

Bestel boek

Klik hier om dit boek te bestellen. 

HRxpress 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Patronen Vitaliteit

Ramo de Boer is trainer/coach/therapeut/schrijver. Een intellectuele doener, met hart voor vormgeving, filosofie en psychologie en lezen, schrijven en beeldhouwen.


Hij begon zijn spirituele reis in 1980 toen hij vertrok naar India. In de zes maanden die hij verbleef in Pune in de ashram van Shree Rajneesh, onderging hij diverse trai ningen op het gebied van encounter, meditatie, centering en satori.


In '83 reisde hij nogmaals naar India voor een verblijf bij Babaji (Herakan Baba) in de uitlopers van de Himalaya. Zijn professionele ontwikkeling zette hij voort met een tweejarige oplei- ding Lichaamsgerichte Therapie, gebaseerd op het gedachtegoed en de werkwijze van Ad Stemerding. Tijdens deze training kwam hij in aanraking met aspecten van Gestalttherapie.


Deze therapeutische benadering, waarin gewaarzijn een cen- trale rol speelt, sprak hem zo aan dat hij hierin een vierjarige beroepsopleiding volgde. Later studeerde hij aan de Open Universiteit filosofie en (Organisatie)psychologie. In '97 werd hij student van de Tibetaanse leraar Sogyal Rinpoche. Zijn onderricht, en in het bijzonder dat over Dzogchen en Lojong, is vanaf die tijd de beoefening en leidraad geweest van zijn spirituele ontwikkeling.


Van 2000 - 2009 was hij verbonden aan MultidiMens, opleidingsinstituut voor gestaltherapeuten en -coaches, als staflid, docent en opleider. Gedurende de afgelopen 30 jaar werkte Ramo als therapeut, coach en trainer. Hij ontwikkelde vele trainingen op het snijvlak van psychotherapie en spiritualiteit. De laatste jaren richt hij zich meer op het geven van trainingen in meditatie, mindfulness, het lojong onderricht en het schrijven hierover.

Reacties