23
okt

Whitepaper: De energie van werkend Nederland

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3937
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Met hoeveel positieve energie gaan werknemers dagelijks aan de slag? Om deze vraag te beantwoorden heeft EnergyFinder voor de tweede keer op rij onderzoek uitgevoerd onder 4.400 Nederlandse werknemers. Het belang van het onderzoek staat buiten kijf: hoe meer energie mensen hebben, hoe groter hun veranderkracht en prestatievermogen is. In de praktijk wordt het belang van energie nog onvoldoende onderkend. Om dit te veranderen, moet je wel eerst weten waar je staat.

Energie is de brandstof om te presteren. Het is de kracht waarmee je jezelf en anderen in beweging brengt om gewenste prestaties te realiseren. Die kracht kan groot of klein (intensiteit) en positief of negatief (kwaliteit) zijn. Wanneer je beide dimensies op elkaar betrekt, krijg je een energiematrix waarin vier energiezones worden onderscheiden. Die vier zones geven tezamen een beeld van het algemene energiepeil.

Whitepaper energie

Beeld: Pexels.com

Waardeer dit blogbericht:
0

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde uitzonderlijke prestaties te realiseren. In het verleden werkte hij onder meer bij &Samhoud en Pentascope. Tegenwoordig is hij medeoprichter en eigenaar van betterday en EnergyFinder. Dit bureau is gespecialiseerd in de realisatie van krachtige en kortcyclische gedragsveranderingen en prestatieverbeteringen ('in 90 dagen veranderen met de spirit van een start-up'). Hans van der Loo is schrijver van de boeken 'Kus de visie wakker', 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.


linkedin hover 32 twitter hover 32