21
mei

Werken aan de gemeente van de toekomst

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2457
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Pauline Miedema, consultant bij Eforis ging in gesprek met Sybille Kaldenhoven beleidsadviseur HRM van de gemeente De Bilt over de veranderende rol van gemeenten én van burgers. Centraal stond de vraag: 'Hoe zorg je er als organisatie voor dat je medewerkers optimaal presteren, plezier hebben in hun werk en tot hun 67ste op een gezonde manier aan het werk blijven?'.

Sybille vertelt onder meer over workshops mentale veerkracht die zij aanbieden en hoe de gemeente medewerkers stimuleert om de regie te nemen. Ze gaat ook in op het spanningsveld tussen enerzijds de wens om meer eigenaarschap te hebben en te krijgen en anderzijds de sterk hiërarchische instelling van gemeentes. 

Wil je het volledige interview lezen? Klik dan hier en lees meer over het medewerkeronderzoek en uitdagingen die horen bij het werken bij een publieke organisatie.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32