09
jan

Ik zie het je wel doen!

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3381
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Dit is mijn Duitse outfit, zei Peter subiet toen hij mijn blik naar zijn rode das zag gaan. Duitsers zijn toch wat formeler dan Nederlanders en daar moet je natuurlijk rekening mee houden. Wat hij in Duitsland ging doen, wilde ik weten – ik was op bezoek om met Peter over diens carrière-switch te praten. Het vinden van franchisenemers, zei de voormalig zorgmanager. Franchisenemers voor hoogwaardige spanplafonds, om precies te zijn. 

Een interview door Flores van Emmerik met Peter, wie een carrièreswicht maakte. 

"Natuurlijk is dat wel een andere wereld dan die van de zorg. Maar als je me vraagt: is het volstrekt verschillend... Ja en nee. In de zorg ben je altijd met mensen bezig en dat is hier ook zo. Wij zoeken ondernemers, die, als het goed is, hun inkomen flink zullen zien stijgen als zij met onze plafonds aan de gang gaan. En dat is natuurlijk belangrijk voor ze: we denken mee met hun portemonnee. En in de zorg is wat je doet áltijd belangrijk, niet hoofdzakelijk of alleen maar vanwege het geld. Maar ik heb nu toch niet het gevoel dat ik met platte verkoop bezig ben: als mijn relaties franchisenemer worden, kunnen ze er gewoon goed aan verdienen. Dus als het goed is, maak ik mensen blij – maar ze denken soms van te voren iets anders. Mijn nieuwe beroep is in dat opzicht juist exact tegengesteld aan de zorg. In de zorg kun je niet altijd mensen blij maken. Maar ze hopen van te voren vaak van wel. Dus ik leerde de kunst te verstaan van mensen teleur te stellen zonder ze verdrietig te maken. En nu maak ik mensen blij, maar ik moet eerst door wantrouwen heen."

Lees verder hoe Peter de switch heeft gemaakt van zorgmanager naar zijn nieuwe functie bij een franchiseorganisatie door een simpele opmerking: 'Ik zie het je wel doen'. 

InterviewfloresI

Waardeer dit blogbericht:
0

Outplacementbegeleiding voor werkzoekenden. Coaching voor ondernemers en leidinggevenden. En therapie voor wie dat nodig heeft. Als psycholoog help ik jou om werk te vinden of beter te worden in het werk dat je doet. Tenslotte verzorg ik ieder jaar een aantal trainingen, lezingen en workshops over het onderwerp 'werk'.


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties