13
feb

Echte liefde voor je werk!

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3071
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Februari, een koude maand én een maand van passie. Na de winter, de lente. Na de kou, de warmte. Na verstilling, groei. Op Valentijnsdag staat de liefde centraal. Je verlangen vrij kunnen uiten. Ga jij de liefde voor je werk beantwoorden?

Hoe word je dan verliefd op je werk? Benoem drie voorbeelden, waar jij van toegevoegde waarde op je werk bent geweest, en zie wat de uitwerking is. Vertel het aan je collega, een vriend of je partner. Hoe voelt dat, om deze voorbeelden uit te spreken? Voel je de passie, de bevlogenheid en het enthousiasme? En wat zie je bij de ander gebeuren?

Tijdens een workshop pitchen, in het kader van mijn Rvdb ontwikkelprogramma, geef ik voor het eerst antwoord op deze vraag. Ik word ontzettend enthousiast! Door verhalen van mijn collega’s ontdek ik steeds meer over mijzelf. Zij vertellen over hun dromen en verlangens en de worsteling die zij ervaren om deze waar te maken. Tevens vertellen ze hoe zij hun persoonlijke talenten op een geniale manier inzetten om daarmee een unieke bijdrage te leveren bij specifieke omstandigheden. De verhalen die collega’s vertelden:

Van passief naar actief

Tegen de vierkoppige directie vertelde de projectleider dat zij nog steeds geen besluit hadden genomen, waardoor het project stilviel. Het was een spannend moment en een belangrijke keuze die gemaakt moest worden. Maar de knoop werd doorgehakt. Als team konden wij daarna direct aan de slag.

Van visie naar ontwikkeling

Door het uiten van haar visie, zag de HR-manager in dat de afdeling ondermaats presteerde. Vervolgens hebben ze allemaal deelgenomen aan een ontwikkelprogramma. De afdeling draait nu goed en de medewerkers zijn gemotiveerder dan ooit.

Van dief naar bewaker

Het verhaal over een organisatie waar diefstal plaatsvond. In gesprek met de vermoedelijke dader vroeg hij haar om op te treden als bewaker. Zij ging hiermee akkoord en de diefstal is verleden tijd.

In elk verhaal, zien we een uniek talent. Brene Brown schrijft: ‘We hebben allemaal talenten. Door die te ontwikkelen en de wereld daarin te laten delen, geven wij ons leven richting en zin’. Als wij dit niet doen en ‘onze talenten verspillen, lijden we daaronder… het gaat ten koste van ons emotioneel en lichamelijk welzijn’. Elke dag hebben wij de keuze: wil ik mijn bijdrage leveren of niet. Wie mag delen in jouw talenten? Durf jij je grote liefde uit te spreken op je werk en in je persoonlijk omgeving?

Bronnen:
De moed van imperfectie: Laat gaan wie je denkt te moeten zijn, Brene Brown.

Beeld: Daria Shevtsova

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Cultuur Motivatie

Hans Knook ziet cultuur als dé succesfactor van een organisatie. Met mensenkennis, enthousiasme en creativiteit, zet hij zich in voor een optimale samenwerking en gezamenlijk succes. Als Interim Professional werkt hij voor Rvdb bij diverse opdrachtgevers. Door het doorlopen van het Rvdb selectieprogramma, ontwikkelt hij zich op professioneel en persoonlijk vlak.


linkedin icon

Reacties