23
mrt

Transformation Day: het verslag

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3116
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Afgelopen donderdag was het zover: Transformation Day 2017. Was jij erbij? Lees het verslag van de dag terug, bekijk de foto's, het filmpje en lees de inspirerende woorden van onze keynote sprekers.

De aangemelde teams stonden te trappelen om met hun businesscase aan de slag te gaan. Maar niet voordat firestarter Allard Droste ze een inspirerende kickstart gaf. Hij vertelde hoe hij na slechts één kop koffie besloot Aldowa over te nemen en het bedrijf helemaal opnieuw in te richten, maar dan wél met behoud van alle medewerkers. Zijn insteek was daarvoor: durf te dromen. En dat gaf hij alle teams dan ook mee. Iedereen in de zaal moest zijn ogen even sluiten en dromen over waar ze wilde zijn, wat ze wilde doen en vooral, wat ze wilde bereiken die dag.

Goed opgewarmd ging iedereen aan de slag. De teams verspreiden zich al snel door de het hele gebouw. Op het dak van B. Amsterdam om te genieten van het voorjaarszonnetje. In een knus hoekje, of in de speciaal daarvoor bestemde zaal. Doorbraakmanagers liepen langs de teams en gaven nieuwe inzichten als het team er niet meer uitkwam.

Nadat de eerste stappen waren gezet, was het tijd voor de tweede keynote spreker van de dag: Arne Christian van der Tang, SVP Group Human Recources bij TomTom. TomTom bestaat al 25 jaar, zo begon hij. Verschillende kreten van verbazing volgden uit het publiek. En dat was precies waar Arne-Christian op hoopte én had verwacht. TomTom heeft gedurende die kwart eeuw meerdere transformaties doorgemaakt. De laatste was vrij recent. Hoe ga je daar mee om? Door dingen anders te benaderen, aldus Arne-Christian. 'Denk in problemen en juist níet in oplossingen. Zorg dat je team het probleem blijft bewerken, vorm een team om het probleem dat je wilt oplossen.'

Na die inspirerende keynote volgden de break-out sessies. De teams konden zich verdiepen in Learning Agility; uitgelegd door Evelien Schram, organisatiepsycholoog van HFM. Of een verdiepingsslag slaan door Arne-Christian het hemd van het lijf te vragen. Toch liever ontspannen? Dan kon je een Tai Chi-sessie volgen, gegeven door Rob van Dijck en RMMBR.

Daarna was het tijd om terug te keren naar de businesscase. Een laatste paar slagen en….wat heeft iedereen ervan gemaakt? Sommige teams kwamen met een duidelijke oplossing, terwijl anderen zich meer hadden gericht op het probleem vaststellen. De flipovers werden opgehangen en de resultaten gedeeld. Daarna was het tijd voor een welverdiende borrel. 

Benieuwd naar de foto's? Bekijk ze hier.

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Verandermanagement

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties