16
sept

Inspiratie Café 26 september 2013

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2673
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Verandering binnen een organisatie is veelal een complex en grootschalig project. Het overtuigen van het hoogste management, het maken van een plan, het opstellen van een akkoord, het zorgen van draagvlak. En vaak worden op verschillende thema's binnen een organisatie veranderingen doorgevoerd die gelijktijdig bij het management en de werkvloer terecht komen. Gedurende deze veranderingen zijn er de dagelijkse werkzaamheden die moeten blijven doorgaan. Daar maakt het midden- en lijnmanagement zich hard voor. Wie kent deze problematiek niet? 

Handvatten voor verandermanagement

Het is een bekend fenomeen in verandermanagement. Vele theorieën, handleidingen en stappenplannen bieden leidinggevenden handvatten om verandering in een organisatie door te voeren. Maar de vraag blijft vaak hoe je in de praktijk de winkel draaiende houdt terwijl er een grote verbouwing plaatsvindt? Veel managers hebben het gevoel er alleen voor te staan. Die handvatten worden eerder ervaren als een extra werklast dan als een hulpmiddel.

Wat kunnen wij veranderen aan verandermanagement? Hoe kunnen wij ervoor zorgen de handvatten uit het vak, daadwerkelijk houvast bieden?

We willen graag verandermanagers en lijnmanagers hierover met elkaar in dialoog brengen.

Inspiratie@café

De HR-community HorsesKnowGrammar en LEF future center Rijkswaterstaat organiseren het Inspiratie@café: 'Help! Een manager' dat op 26 september plaatsvindt in Utrecht. Wij willen een praktische dialoog faciliteren die inzicht geeft aan de mensen uit het verandervak en inspiratie en herkenning geeft aan het middenmanagement. Niet alleen voor managers van Rijkswaterstaat, maar ook daarbuiten. Dit Inspiratie@café is voor allen toegankelijk. Om deze dialoog in goede banen te leiden, willen we samen met jullie vooraf de belangrijkste thema's inventariseren. Wij willen je dan ook het volgende vragen:

Kijk eens mee over de schouder van...

Ben jij lijnmanager en wilde je altijd iets weten van of vragen aan een changeprofessional? Zorg dat je er op 26 september bij bent!

Ben jij changeprofessionals en wilde je altijd al iets weten van of vragen aan een lijnmanager? Meld je aan voor het Inspiratie@café.

Via de HR-community op Linkedin en via de Rijkswaterstaat-community starten nu de dialogen en kun je je vragen stellen. Wij analyseren de antwoorden en gebruiken dat als input voor het Inspiratie@café.

Meer informatie en deelname: http://www.hruniversity.nl/evenement/10-inspiratie-cafe-help-een-manager

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties