27
dec

Wijsheid in bedrijf

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2080
  • 0 reactie
  • Afdrukken

'Wijsheid in bedrijf' legt met de verhalen uit de wijsheidstradities nieuwe verbindingen naar de huidige managementpraktijk. Het boek geeft antwoorden op belangrijke vraagstukken van deze tijd: hoe kun je (samen) meer doen met minder? De eeuwenoude wijsheid blijkt verrassend actueel te zijn in de context van de vraagstukken van nu rondom innovatie, duurzaamheid en verbindend leiderschap.

Auteurs: Bertine van Hoof, Robert Blomme

De wijsheidtradities die u in dit boek aantreft, zoals het Hindoeïsme, Christendom, Humanisme, Jodendom, Boeddhisme, Confucianisme en het Soefisme, hebben de tand des tijds doorstaan en zich steeds weten te voegen naar de taal van de mensen in hun tijd en cultuur. Wat deze tradities gemeen hebben zijn de verhalen vol wijsheid, ondernemerschap en levenskunst op vele terreinen van het leven. De tradities, mits ontdaan van dogma's en leefregels bieden nog steeds een sterke morele oriëntatie op waarden die verbindend zijn en leiden tot constructieve, duurzame en daarmee ook wijze besluiten.

De auteurs zijn gezaghebbend in het veld van onderwijs, het bedrijfsleven, de wetenschap, de zakelijke dienstverlening of de geloofsgemeenschap. Met dit boek willen zij de manager, bestuurder, professional of ondernemer inspireren bij het uitoefenen van hun maatschappelijke rol en bij het nemen van 'wijze' besluiten.

Geven we de materiële output steeds voorrang in de besluitvorming of zijn er andere zaken die uiteindelijk tot meer rendement leiden? Wat is wijsheid?

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties