06
nov

Waar een wil is, is succes

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3027
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Waarom zijn we bij reorganisaties wél in staat iedereen de stuipen op het lijf te jagen, maar komen we nauwelijks toe aan de concretisering van dat attractieve beloofde land? Waar onze tent dan over 'n jaar of vijf staat. Om zo ook de trits 'richten-inrichten-verrichten' in de juiste volgorde te doorlopen. Waarom blijven we steeds hangen in die verstikkende top-down aanpakken, terwijl we een groot deel van ons kostbare talent gewoon onbenut laten? Om bij transformaties steeds maar weer met ratio – plannen, procedures, regels – die emotionele vraagstukken zoals relaties of samenwerken te lijf te gaan. En waarom hanteren we niet vaker de simpele win/win benadering om zo samen de koek groter te maken? Om er zo voor te zorgen dat die andere 80% van de collega's ook wordt aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Om zo mét elkaar nieuwe kansen te verzilveren.

Gesterkt door flink wat vlieguren – opgedaan in meerdere veranderkeukens – laat Dirk-Jan de Bruijn u aan de hand van situaties uit de praktijk van alledag zien hoe u met slimme toepassing van elementen uit zijn praktijktheorie wél effectief kunt veranderen. Zoals het investeren in een sense of excitement, het vinden van de balans tussen sturing en zelforganisatie en het denken in gemeenschappelijk winnen. Om zo mensen in beweging te brengen. Energie te genereren. En om zo met elkaar maximale waarde te creëren. Gericht op tevreden gebruikers of afnemers. Met veel plezier uiteraard. Iedere dag weer opnieuw!

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0

Bedrijfseconoom Dirk-Jan de Bruijn is actief als kwartiermaker in het publieke domein. Hij publiceert frequent over zijn eigen veranderervaringen.


Begin oktober verschijnt zijn nieuwste boek Waar een wil is, is succes

Reacties