11
mei

Vat op verandering - Download hoofdstuk 28

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2184
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We schreven al eerder over het boek Vat op Verandering van Annemarie Mars. In dit praktische boek reikt Annemarie Mars je instrumenten aan om voortgang in verandering te krijgen en te houden.

Ze doet dit door zes schijnwerpers te introduceren. De veranderaar kan deze schijnwerper aan- of juist uitzetten en kan zo beoordelen of hij op de goede weg is.

In hoofdstuk 28 draait het om de vraag hoe je verandering aantrekkelijk kunt maken.

Een van de vele factoren die bepalen of een verandering kans van slagen heeft, is de aantrekkingskracht die hij op de ander uitoefent. Dat betekent niet dat een voor de ander aantrekkelijke verandering altijd slaagt, noch dat een niet aantrekkelijke verandering altijd tot mislukken gedoemd is. Het betekent wel dat veranderaars alle aantrekkingskracht die 'erin zit' eruit zouden moeten halen. En dus doet de vraag zich voor
welke mogelijkheden veranderaars daarvoor tot hun beschikking hebben, en onder welke voorwaarden ze effectief zijn. Ik heb er vier verzameld.

Mars H28

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32