23
feb

Vat op verandering - bekijk een preview

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1984
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In haar nieuwe boek Vat op verandering reikt veranderkundige Annemarie Mars u instrumenten aan om voortgang in de verandering te krijgen en te houden. Bekijk nu het inkijkexemplaar. 

Over het boek

In het eerste deel van haar boek introduceert zij zes 'schijnwerpers'. Deze staan voor de verschillende perspectieven die u echt vat geven op verandering. Het gaat om Richting, Ruimte, Reacties, Relatie, Regie en Reflectie. Op ieder moment in een veranderproces kunt u een of meer van deze schijnwerpers aanzetten. Bij ieder perspectief stelt u een kernvraag om de situatie helder in kaart te brengen. Niet alleen om te weten waarom iets misgaat. Door de kernvragen krijgt u juist ook vat op succesvolle verandertrajecten.

Vat op verandering is vooral een praktisch boek. In het eerste deel krijgt u diverse handreikingen om meer zicht te krijgen op de voortgang van verandering. Aan de orde komen herkenbare knelpunten, valkuilen en signalen die erop wijzen dat de verandering werkt of juist stagneert. Annemarie Mars schetst hoe u de zes schijnwerpers in diverse situaties kunt toepassen en hoe u vervolgens de stap naar oplossingen zet. Overzichtelijke schema's en duidelijke illustraties vatten de essentie van elke schijnwerper op een aantrekkelijke manier samen.

In het tweede deel beschrijft Annemarie Mars 33 voorbeelden uit haar praktijk als veranderkundige. De met vaart en humor beschreven praktijkvoorbeelden laten zien hoe u uiteenlopende verandervraagstukken kunt aanpakken. Hierin komen alle perspectieven uit het eerste deel voorbij. Stuk voor stuk aansprekende voorbeelden die de werking van de schijnwerpers illustreren.

Vat op verandering is bedoeld voor iedereen die in een professionele context met veranderingen te maken krijgt. Denk aan (organisatie)adviseurs en bestuurders en managers die leiding geven aan veranderprocessen. Ook voor medewerkers geeft het boek een heldere doorkijk in de complexe praktijk van veranderen.

Bekijk het inkijkexemplaar

Klik hier om het inkijkexemplaar van Vat op verandering te lezen. 

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.