19
mei

Recensie - Het onbenutte potentieel van de werkvoer

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2614
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Albert Nieuwenhuis is een ervaren en bevlogen professional. Hij bezit het talent om zowel de zakelijke als de menselijke kant in veranderprocessen evenveel gewicht te geven. Het onbenutte potentieel van de werkvloer is helder geschreven en bevat vernieuwende inzichten.

Het boek inspireert de lezer om anders te kijken naar terugkerende patronen en naar de dynamiek van een organisatie. Het geeft ruimte aan nieuwe invalshoeken, om de afstand tussen management en werkvloer te verkleinen. Alle betrokkenen in de organisatie profiteren van deze holistische aanpak. Een verrassende en overzichtelijke kijk op het functioneren van organisaties ten aanzien van het personeel dat het minst in beeld is.

Het onbenutte potentieel van de werkvloer is een aanrader voor professionals in zowel de zakelijke – als in de dienstensector of in het onderwijs.  De inzichten die ik heb verkregen na het lezen van dit boek, kan ik gelijk toepassen in mijn werk in het mbo (Entree, niveau 2). Voor deze doelgroep en de betrokken professionals valt in het onderwijs, de fase van opleiden en groei, veel winst te behalen.

Het boek is mooi opgebouwd. Van beschrijvingen van organisatieparadigma’s, via omgevingskenmerken van lager opgeleiden, tot een helder en werkbaar instrument. Nieuwenhuis is erin geslaagd solide theorie praktisch te vertalen. Met het model, waarin alle aspecten verenigd zijn, kan namelijk direct gewerkt worden.

Eindoordeel : een 9.

Waardeer dit blogbericht:
0

Johanna Kuiper is pedagoog en werkzaam als loopbaanadviseur in het mbo, onder andere voor het Entree onderwijs.


linkedin icon