25
mei

Recensie - Het onbenutte potentieel van de werkvloer, duurzame ontwikkeling van lager opgeleiden

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2145
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Naar mijn idee een goed en relevant boek op het juiste moment. Er wordt op een zeer onderhoudende wijze ingegaan op hoe lager opgeleiden een duurzame ontwikkeling kunnen doormaken. Er wordt aan de hand van een zorgvuldig opgebouwd literatuur onderzoek een praktisch opleidingsmodel voor lager opgeleiden uitgewerkt en aan de hand van een voorbeeld toegepast.

Recensie door: Arnold Jippes

In het onderzoek gedeelte worden veel details met de nodige diepgang en analyses uitgewerkt en lijkt in eerste instantie een overkill aan informatie echter het is toegankelijk geschreven en naar later blijkt zeer waardevol om het uiteindelijke opleidingsmodel goed te begrijpen.

Een boek op het juiste moment omdat er in onze weerbarstige wereld op dit moment debatten gevoerd worden over het banksysteem en de beloning van de bestuurders (oa aan de hand van Het kan niet waar zijn door Joris Luyendijk), ons economisch model en de verdeling van het kapitaal ofwel de sociaaleconomische wereldorde (Thomas Pikettty, Kapitaal) en over de tweedeling op het gebied van opleiding waarbij de kloof tussen hoger en lager opgeleiden steeds groter wordt en een potentiele bom is onder onze sociaalmaatschappelijke orde. Kortom er is veel aan de hand.

Een relevant boek omdat:

  • Er naar mijn oordeel te weinig aandacht en kennis is over het ontwikkelen van lager opgeleiden.
  • Het mensen aanzet tot nadenken over deze problematiek.
  • Het handvatten biedt voor leidinggevenden, managers, opleiders, HR medewerkers, coaches, trainers

Het boek is een must voor mensen die betrokken zijn bij human resource management zoals, opleiders, trainers, coaches, docenten en studenten. Het boek geeft een goede weergave van de organisatie ontwikkelingen, de verander strategieën en de daarbij voorkomende belemmeringen in combinatie met de managementstijlen.

Nieuwenhuis boek

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32