18
juni

Kantelingsalfabet: Glijden

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3003
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We besteedden al eerder aandacht aan Het Kantelingsalfabet, een unieke co-creatie van meer dan honderd auteurs, partners en organisaties die allen belangeloos meewerkten met als uitgangspunt het motto 'verandering begint met delen'. In meer dan negentig verhalen staan voorbeelden van persoonlijke en professionele kantelmomenten. Hoofdthema's zijn: persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing.

Lees hier het hoofdstuk 'Organisatiehark' van Tom Haak. Of wil je misschien een recensie schrijven in ruil voor een exemplaar van het Kantelingsalfabet? Dat kan! Lees hier dan meer over deze actie en de voorwaarden

Glijden

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was op het moment dat ik besefte dat wat we met kantelen willen oplossen, ooit met kantelen is begonnen.

Tijdens een inspiratiesessie over duurzaamheid probeerde Herman Wijffels de urgentie duidelijk te maken dat er iets moest 'kantelen' in ons ecologisch denken. Hij gaf daarbij als voorbeeld dat onze hulpbronnen – de rivieren – bijna leeg gevist waren. Ik vroeg hem: 'Wie heeft ons op de troon gezet, wie heeft alles ondergeschikt gemaakt aan ons mensen?' duidend op de term 'hulpbronnen'. Ligt juist daar niet de oorzaak van het op te lossen probleem?

Dit is de inleiding van het hoofdstuk Glijden van Ruud van Lent. Benieuwd geworden naar de rest van het hoofdstuk? Klik dan hier voor de pdf van het hoofdstuk.

Het Kantelingsalfabet

Andere deelnemende auteurs van Het Kantelingsalfabet zijn onder andere Jan Rotmans, Guido van de Wiel, Nynke Schaaf, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Henkjan Smits, Bruno Rouffaer, Crystal Kwee en Arko van Brakel. De hoofdthema’s zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing. Lees meer over dit ludieke initiatief op de website van Uitgeverij De Alfabetboeken . Hier is het boek ook te bestellen voor € 7,49. Het ebook is gratis te downloaden.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32