02
juli

Kantelingsalfabet: Durven

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3095
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We besteedden al eerder aandacht aan Het Kantelingsalfabet, een unieke co-creatie van meer dan 100 auteurs, partners en organisaties die allen belangeloos meewerkten met als uitgangspunt het motto 'verandering begint met delen'. In meer dan 90 verhalen staan voorbeelden van persoonlijke en professionele kantelmomenten. Hoofdthema's zijn: persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing.

Lees hier het hoofdstuk 'Organisatiehark' van Tom Haak en 'Glijden' van Ruud van Lent. Of wil je misschien een recensie schrijven in ruil voor een exemplaar van het Kantelingsalfabet? Dat kan! Lees hier dan meer over deze actie en de voorwaarden.

Durven

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was toen ik mij realiseerde dat er ontwikkelingen gaande waren waar ik geen weet van had. Ik, die altijd druk bezig was met vernieuwing in organisaties en daar mooie resultaten mee behaalde. Zo druk, dat ik geen oog had voor de echte vernieuwing die gaande was. Een kanteling die impact heeft op alle aspecten van onze samenleving en die op een hele andere manier tot stand komt dan ik gewend ben. Mensen uit alle lagen van de bevolking zoeken verbinding op basis van gemeenschappelijke waarden en behoeften en zetten hun talenten in om te werken aan een gezamenlijk resultaat. Ze doen waar ze goed in zijn. Daar is niet zoveel durf voor nodig en het is ook nog eens geweldig leuk. Appeltje-eitje.

Dit is de inleiding van het hoofdstuk Durven van Irmgard Bomers. Benieuwd geworden naar de rest van het hoofdstuk? Klik dan hier voor de pdf van het hoofdstuk. 

Het Kantelingsalfabet

Andere deelnemende auteurs van Het Kantelingsalfabet zijn onder andere Jan Rotmans, Guido van de Wiel, Nynke Schaaf, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Henkjan Smits, Bruno Rouffaer, Crystal Kwee en Arko van Brakel. De hoofdthema’s zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing. Lees meer over dit ludieke initiatief op de website van Uitgeverij De Alfabetboeken . Hier is het boek ook te bestellen voor € 7,49. Het ebook is gratis te downloaden.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32