16
juli

Kantelingsalfabet: Creatie

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3875
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We besteedden al eerder aandacht aan Het Kantelingsalfabet, een unieke co-creatie van meer dan 100 auteurs, partners en organisaties die allen belangeloos meewerkten met als uitgangspunt het motto 'verandering begint met delen'. In meer dan 90 verhalen staan voorbeelden van persoonlijke en professionele kantelmomenten. Hoofdthema's zijn: persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing.

Lees hier het hoofdstuk 'Organisatiehark' van Tom Haak, 'Glijden' van Ruud van Lent en 'Durven' van Irmgard Bomers. Of wil je misschien een recensie schrijven in ruil voor een exemplaar van het Kantelingsalfabet? Dat kan! Lees hier dan meer over deze actie en de voorwaarden.

Creatie

Het moment dat het voor mij duidelijk werd dat het allemaal anders zou kunnen, was in juni 2002 nadat ik de kolossale messing deuren aan de Pascalstraat in Ede van de Kimberly Clark Corporation achter mij dicht trok. Ervaringen van ruim twaalf jaar corporate life zijn voldoende om de stoute schoenen aan te trekken en het zelfstandig ondernemerschap te omarmen en de wereld wat mooier te kleuren.

Het einde van mee te moeten lopen in de wereld van het hysterisch vasthouden aan het verhogen van aandeelhouderswaarde. Het dagelijks ontduiken van het 'zo doen wij het hier al jaren' virus en het bekrompen idee dat het niveau van genoten opleiding bepalend is voor toekomstig succes.

De jaren van economische terugval deden de puzzelstukjes verder op hun plaats vallen en schenen nieuw licht op mijn kijk naar de wereld, welvaart en geluk.

Voor mij staat de C voor de Creatie van WAARDE door de Complete mens.

Dit is de inleiding van het hoofdstuk Creatie van Jos van Snippenberg. Benieuwd geworden naar de rest van het hoofdstuk? Klik dan hier voor de pdf van het hoofdstuk.

Het Kantelingsalfabet

Andere deelnemende auteurs van Het Kantelingsalfabet zijn onder andere Jan Rotmans, Guido van de Wiel, Nynke Schaaf, Richard van der Lee, Sabine van Baal, Henkjan Smits, Bruno Rouffaer, Crystal Kwee en Arko van Brakel. De hoofdthema’s zijn; persoonlijk kantelen, samenleving, onderwijs en organisatievernieuwing. Lees meer over dit ludieke initiatief op de website van Uitgeverij De Alfabetboeken . Hier is het boek ook te bestellen voor € 7,49. Het ebook is gratis te downloaden.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32