04
mrt

Je ziet het niet vanzelf!

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2162
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Er zijn kasten vol met managementboeken die exact uitleggen wat het recept is voor een geslaagd verandertraject. Toch blijkt in de praktijk slechts 30% van alle trajecten succesvol te verlopen. De vraag is natuurlijk: hoe komt dat? Meestal liggen er goede redenen aan de verandering ten grondslag en wordt er serieus nagedacht over de beste aanpak. En toch wil het maar niet lukken...

In Je ziet het niet vanzelf beschrijft Marc Dortu op een luchtige en toegankelijke manier waarom zoveel verandertrajecten anders verlopen dan gewenst. Hij laat zien, dat iedere manager over negen blinde vlekken beschikt. Blinde vlekken die de interactie met anderen bemoeilijken en daarmee een succesvolle verandering danig in de weg staan. Met dit boek bewijst hij dat het ook anders kan. Een eyeopener!

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:

Ik ben een ervaren organisatie-adviseur, die al ruim 20 jaar actief is in het (semi-) publieke domein. In het bijzonder richt ik me op de vraag hoe de gewenste verandering ook echt gerealiseerd te krijgen. Uiteraard vergt dit een analyse die uitmondt in een inhoudelijk advies over de optimale oplossingsrichting, maar de verandering wordt niet gerealiseerd door middel van een papieren rapport. Kunst is de verandering van het papier af te krijgen en te laten neerdalen in hoofden en harten van mensen. Met name op dit laatste gebied richt ik me. Met een uitgebreide kennis en ervaring op gebied van o.a. organisatiekunde, veranderkunde, lean en spiral dynamics heb ik een breed scala aan methoden en technieen in huis, die ik op maat van de situatie kan inzetten. Onlangs is mijn boek ´Je ziet het niet vanzelf' verschenen waarin ik op beeldende wijze 9 blinde vlekken bij verandertrajecten beschrijf.

Reacties