14
mei

Het onbenutte potentieel van de werkvoer

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3209
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Organisaties investeren wel in de ontwikkeling van hoger opgeleiden, maar niet of nauwelijks in de ontwikkeling van lager opeleiden. Hierdoor vallen rendementen lager uit dan in potentie mogelijk is. Albert Nieuwenhuis schreef Het Onbenutte Potentieel van de Werkvloer om managers en leidinggevenden te helpen bij dit probleem. Het is een praktisch boek dat direct toepasbaar is in de praktijk met een stevige theoretische basis.

Het boek geeft antwoord op twee vragen:

  1. Wat zijn de oorzaken van deze belevingsverschillen?
  2. Hoe kunnen deze verschillen worden opgelost of gereduceerd?

Nieuwenhuis start met een korte autobiografische schets om te vertellen waarom hij zo gepassioneerd is over dit onderwerp. Vervolgens zet hij een kader; globalisering, technologische ontwikkeling en opkomende economieën spelen hierbij een belangrijke rol. In de daaropvolgende hoofdstukken behandelt hij steeds een schil van zijn model en onderbouwt hij de theorie met interviews en andere praktijkvoorbeelden.

Nieuwenhuis boek

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32