20
nov

Laten we hr onzichtbaar maken

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3373
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Een aantal serieuze tijdschriften hebben nog niet zo lang geleden 'hr is hot' boven hun artikelen gezet. Wie had ooit gedacht dat hr zo populair kon zijn? Maar waar het echt om gaat is de vraag hoe we hr laten werken. Overnames en nieuwe technologieën zijn opwindend en uitdagend, maar ze helpen uw medewerkers geen stap verder.

Dat is een taak voor ons in hr om alle recente veranderingen in kaart te brengen en te begrijpen en ervoor te zorgen dat ons bedrijf en onze medewerkers hiervan profiteren. En dat is nog niet zo makkelijk. Laten we eerlijk zijn: wat is eigenlijk de businesscase voor cloud, mobiel, analytics en social media?

Het gaat om het creëren van oplossingen die bij uw personeel passen, zonder je blind te staren op de geweldige functies en prachtige interfaces en de wens van hr om iets groots te realiseren en eindelijk aan te schuiven aan die felbegeerde tafel.

Mijn suggestie? Eenvoud werkt meestal het best.

Te vaak richten we ons op de 'coolness factor' van nieuwe technologie in plaats van te kijken naar de uitkomsten en hoe die passen in ons bedrijf. Technologie moet niet cool zijn, het is een middel waarmee je een doel bereikt. Technologie hoort er bij, het wordt verondersteld aanwezig te zijn en het moet werken. Wij moeten leren hoe we in de digitale wereld met onze medewerkers omgaan en onze boodschap hierop aanpassen. We moeten de juiste technologie aanbieden waarmee we een slimmer personeelsbestand creëren.

In 1999 schreef Donald Norman een boek met de titel Het Jaar van de Onzichtbare Computer. Norman voorspelde dat technologie onzichtbaar zou worden voor de gebruiker, en zijn visie is waarheid gebleken. De meeste mensen beseffen niet eens over hoeveel rekenkracht hun smartphone beschikt, ze vinden het gewoon prettig dat ze thuis op hun mobiele telefoon hun rooster kunnen bekijken.

Als je wilt slagen in hr, moet je je richten op wat goed is voor je medewerkers en je niet blind staren op technologie. Laten we hr onzichtbaar maken.

Waardeer dit blogbericht:

Anita has extensive experience that spans across multiple business disciplines including strategy, management, sales, services, operations and consulting. Anita played a key role in growing the NGA presence in the HR BPO arena and has a proven track record in turning businesses around. Her experience enables her to understand the complexities that organizations are facing in defining and executing their HR transformation and Outsourcing strategies. Anita regularly speaks at industry conferences and has published white papers and articles.


Specialties: Strategy, HR Transformation, Outsourcing, Near and offshoring, Consultancy, Technology


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties