13
nov

Gratis hr-technolgie

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2757
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Tijdens een Twitter-chat met als thema #HRTech twitterden we over het de vraag hoe social media hr beïnvloedt. De ene vraag leidde tot de andere en uiteindelijk ging het over gratis hr-diensten. De vraag die ik vervolgens stelde was: of je hr kunt draaien met behulp van gratis software.

Aangezien dit niet het onderwerp van het gesprek was, hebben we hier geen aandacht aan besteed, maar ik vond het leuk om het onderwerp verder uit te werken in een blog.

Het is duidelijk dat internationale ondernemingen met ingewikkelde compliance voorschriften vanwege juridische redenen hun hr niet met gratis software kunnen uitvoeren. Maar voor een kleine, startende onderneming zijn er genoeg mogelijkheden om te profiteren van gratis hr. Onderstaand vind je een paar ideeën om aan de slag te gaan. We starten met gratis hr-apps.

Gratis hr-apps

TimeStation - een app voor tijd- en aanwezigheidsregistratie, waarmee medewerkers in- en uitklokken via een iPhone of ipad (gratis tot tien gebruikers).
LinkedIn – je kunt je profiel opstellen en met professionals communiceren. Als je met mensen in gelinked bent, kun je ze via inmail vacatures sturen.
Attendance Register – waarmee je de aan- en afwezigheid van medewerkers kunt vastleggen.
HR Ladder - HR ontmoet serious gaming!.Met deze app kun je de corporate ladder beklimmen zo lang je goed weet om te gaan met ontevreden werknemers.

Generieke apps

Hier zijn een paar generieke applicaties die aangepast kunnen worden voor dagelijks gebruik hr:

Google+ - met een G+ account kun je een (besloten) bedrijfskring starten en berichten plaatsen voor werknemers. Je kunt chatten met medewerkers met behulp van hangouts. Je kunt ook vacatures en bedrijfsnieuws in publieke kringen plaatsen.
Twitter – creëer een privé-account die alleen door je eigen medewerkers gevolgd kunnen worden en beantwoordt hier vragen. Het gebruikersbeheer vergt wat onderhoud, maar verder is het helemaal gratis. Vergeet niet om een openbaar account aan te maken om vacatures en bedrijfsnieuws te publiceren.
EverNote - dit is een geweldig hulpmiddel voor hr-professionals die zoeken naar bestandsbeheer. Je kunt notities procedures, video's, bestanden en afbeeldingen opslaan en organiseren, en ze openen vanaf een mobiel apparaat.

Tools met hr-functionaliteit

De volgende tools zijn volledig gratis en bieden uitgebreide hr-functionaliteit:

OrangeHRM, Natural HR en WayPoint HR - zijn open source, gratis hr-systemen, waarin je personeelsgegevens en beoordelingen kunt vastleggen, rapportages kunt maken en zelf aanbieden. WebHR is een gratis hrms voor maximaal tien gebruikers met beperkte functionaliteit.

De bovenstaande opsomming geeft zeker geen compleet beeld - Je kunt jouw suggestie toevoegen via een reactie op dit bericht.

Waardeer dit blogbericht:
0

Anita has extensive experience that spans across multiple business disciplines including strategy, management, sales, services, operations and consulting. Anita played a key role in growing the NGA presence in the HR BPO arena and has a proven track record in turning businesses around. Her experience enables her to understand the complexities that organizations are facing in defining and executing their HR transformation and Outsourcing strategies. Anita regularly speaks at industry conferences and has published white papers and articles.


Specialties: Strategy, HR Transformation, Outsourcing, Near and offshoring, Consultancy, Technology


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties