08
sept

De Teletubbie-generatie komt eraan!

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5787
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De Teletubbies komen terug op tv. Ze krijgen een nieuwe look, compleet met een touchscreen op hun buik. Als je bedenkt dat dit programma bedoeld is voor baby's en peuters, dan kunnen we er echt niet meer omheen: We bevinden ons middenin het digitale tijdperk.

De smartphone is de belangrijkste representant van deze trend, en dat is vooral te danken aan de generatie die opgroeide met de originele Teletubbies – de millennials. Zij maken veelvuldig gebruik van interactieve technologieën om onderling te communiceren, maar ook met bedrijven die voor hen belangrijk zijn

De nieuwe tools waar het om draait

Nu millennials een steeds groter deel vormen van de beroepsbevolking moeten werkgevers ervoor zorgen dat ze deze groep de tools en ervaring bieden die ze verwachten. Op deze manier blijven bedrijven aantrekkelijk voor deze groep en kan de millennial zijn of haar digitale skills optimaal benutten. Vast staat dat het mobiele platform de voorkeur heeft van de millennials. Sterker nog: voor een derde deel van deze groep is mobiel het enige platform dat ze gebruiken voor interactie.

Het is dus nu onze uitdaging om deze generatie een intuïtieve en zo gemakkelijk mogelijke gebruikerservaring te bieden. Millennials zijn weliswaar in staat om alles aan de praat te krijgen, maar ze staan er ook om bekend dat ze ongemak beslist willen vermijden.

Zakelijke apps gaan een cruciale rol spelen op dit gebied. Uit een recent onderzoek van Oracle, over Millennials & Mobility, blijkt dat voor 32 procent van de millennials zakelijke apps essentieel zijn om succesvol te zijn in hun werk. Voor bedrijven die het beste talent willen binnenhalen, is het inspelen op deze trend een eerste vereiste.

Mobiel: het DNA van de moderne werknemer

Zakelijke apps alleen zijn niet genoeg. Het is ook nodig om mobiel te integreren in ieder aspect van de bedrijfsvoering. Gecombineerd met de cloud biedt mobiel bedrijfsbrede toegang tot data waardoor medewerkers slimmer werken, ongeacht hun locatie. Bijna de helft van de medewerkers geeft aan dat ze thuis of onderweg productiever zijn dan op kantoor. Bedrijven moeten hier oog voor houden, zodat ze de productiviteit verhogen. Zo gebruiken nutsbedrijven al langere tijd mobiele technologie en cloudoplossingen om er zeker van te zijn dat de juiste teams op pad gaan naar een storing, wat de klantenservice positief beïnvloedt.

Jongere mensen verwachten connectiviteit en gemak. Digitale leiders erkennen dat technologie een integraal onderdeel moet zijn van de organisatie en altijd op de agenda moet staan. Of het nu gaat om het opzetten van een nieuw bedrijfsproces of het ontwikkelen van een nieuw product of nieuwe dienst.

Nog meer disruptie in de toekomst

Het is niet zo dat medewerkers van bedrijven als Uber, Paym of Instagram met een tablet op hun buik rondlopen. Niettemin zijn deze bedrijven gebouwd op mobiele platforms. Ook andere bedrijven profiteren van mobiel om in contact te komen met jonge klanten. Denk aan het partnership van Spotify met Uber.

We staan nog maar aan het begin van deze ontwikkelingen. Millennials vertegenwoordigen de eerste mobiele generatie. De volgende generatie werkenden zal nog dichter bij hun mobiele devices staan. Het duurt echt niet lang meer voordat de kinderen die nu naar hun favoriete show op tv kijken, die generatie gaan vormen. Ik ben ervan overtuigd dat zij op zijn minst verwachten dat ze dan beschikken over de tools die nu al standaard zijn voor een Teletubbie.

Beeld: Pixabay/PublicDomainPictures

Waardeer dit blogbericht:
0

Henry Barenholz is Senior Director, Applications Leader Benelux bij Oracle. Hij is in deze hoedanigheid continu bezig met het vraagstuk hoe HCM-technologie de verschillende HR-processen binnen bedrijven en publieke instellingen kan ondersteunen. Daarbij gelooft Henry erin dat het inzetten van HCM-oplossingen, waaronder bijvoorbeeld Talent management en ingebouwde analytische oplossingen tot betere inzichten en daardoor tot grotere efficiëntie, kostenbesparingen en minder risico’s leiden. Op HRzone schrijft hij daarom regelmatig over de inzet van technologie bij HR-management waarbij de mens centraal staat.