20
feb

App review: IMission, I want to Be & Core Quality

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 7535
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Apps zijn helemaal hot. Recent onderzoek van Forrester Research laat zelfs zien dat 41% van de organisaties zelf een app wil aanbieden. Tijd om een aantal apps te reviewen.

 We beginnen met 3 apps op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zelfonderzoek.

1. IMission - 5 sterren

De app van Remco Claassen die voortkomt uit het succesvolle boek Ik van hem. Je krijgt hulp en tips bij het ontdekken van wat je wilt bereiken in leven en werk en maakt afspraken met jezelf. Gewoon het rijtje aflopen: Je verzamelt in deze app eerst je energiewoorden, waarna de app je in staat stelt een top 5 te kiezen. Daaruit wordt je gevraagd een missie te typen. Waaruit je je leefregels en doelen kunt bepalen. Om ook echt in actie te kunnen komen. Echt een aanrader, simpel en doeltreffend en heel makkelijk in gebruik. Voor coaches die werken met het mission statement of HRMers die medewerkers willen helpen bij het bepalen van levens- en werkdoelen kan dit een absolute aanvulling op het programma betekenen.
Gratis - Iphone

2. I want to Be (Deloitte) - 1 ster

Deze app belooft je dat je vaardigheden en hobbies kan matchen met je werk. En bovendien je eigen elevator pitch creëert. Maar ik word er niet warm van. Hij matcht vooral met werknemers van Deloitte. En de elevator pitch is een standaard invuloefening. Om toch even iets positiefs te noemen: het is wel aardig dat je door het shaken van je telefoon met een Deloitte medewerker wordt gematcht. Maar zeg dat dan even van tevoren! Nee van mij hoef je deze app niet te bekijken.

Gratis - Iphone

3. Core Quality - 4 sterren

Wie kent het kernkwadrant van Ofman niet? Een goede manier om je sterke en je zwakke punten helder te krijgen. Je wordt in deze app door een aantal vragen heen geleidt (wat anderen in mij waarderen, wat anderen mij verwijten, etc) waarna er 4 kwaliteiten, 4 valkuilen, 4 uitdagingen en 4 allergieën verschijnen. Daar kan je je eigen kernkwadrant(en) mee maken. Er verschijnt ook een simpele uitleg van dat kwadrant.

Grappig is dat je daarna elke dag als je dat wilt ermee aan de slag kan door een aantal reflectievragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld: waar ik me vandaag bij iemand aan heb geërgerd is.. En met je reflectie daarop stelt de app je in staat weer een nieuw kernkwadrant te maken. Zo leer je (of je medewerker) elke dag weer stiekem een beetje meer over jezelf.
€3,99 Iphone/Android

Heb je zelf een mooie HR app gezien of gebruik je er een? Wil je een app laten reviewen? Laat het even weten via en wellicht neem ik deze mee. Uiteraard vind je Fiona ook op Twitter: @FionaStoop

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Social Media Trends

Fiona Stoop, eigenaar van loopbaanburo Pintapeople (www.PintaPeople.com) zet ze voor je op een rijtje. Fiona heeft een achtergrond in HRM. Ze begeleidt in haar bedrijf mensen en bedrijven naar succes en plezier, waar het inzetten van nieuwe media en social media bij het behalen van die resultaten een grote rol heeft. Ze is auteur van 2 boeken over social media gebruik.


linkedin   twitter

Reacties